Сирма Медия представи онлайн платформа за споделяне на тестове между учители

Съдържание от Crossroads Bulgaria Ltd.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия представи своята онлайн платформа за споделяне на тестове и други полезни материали между учители. Тя се нарича StudyShare и е първия по рода си интернет базиран инструмент за споделяне на знание, достъпен за преподавателите у нас.


Платформата представлява eлектронна система, която улеснява значително обмена и създаването на тестове, материали и добри образователни практики. Нейната цел е учителите да могат по-лесно да обменят помежду си учебно съдържание, като по този начин мултиплицират много по-бързо добрите практики и повишат качеството на образователния процес. Платформата StudyShare е напълно безплатна и е достъпна за всички учители, които използват създадената от Сирма Медия "Класна стая на бъдещето" в своите часове. До момента тя работи в 17 български училища, сред които са МГ "Д-р Петър Берон" - гр. Варна, ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" - гр. Ботевград, ЧСОУ "Св. Георги" - гр. София, 30 СОУ "Братя Миладинови" - гр. София, СПГЕ "Джон Атанасов" - гр. София, както и две чуждестранни учебни заведения - Българското училище в гр. Никозия, Кипър и Istituto Comprensivo Statale "B.Lorenzi", с. Фумане, обл. Верона, Италия.


"Бъдещето на образованието минава през отворени онлайн базирани платформи, в които преподавателите да могат по всяко време и от всякъде да създават учебно съдържание, да го споделят лесно и да обогатяват по този начин общия образователен фонд. Създадохме Study Share именно за да улесним този процес и да дадем възможност на учителите по-лесно да споделят своите идеи. Както знаете много често една добра идея води до друга, а тя – до трета и комулативният ефект от споделянето е значително по-голям. Убедени сме, че по този начин много добри идеи ще бъдат запазени и използвани от по-голям брой преподаватели" - сподели Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.Повече за Сирма Медия


Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия "А-Я", съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща "Труд". Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK