Нови изисквания към търговските обекти за събиране на отпадъци

Съдържание от Макметал Холдинг АД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

След 01.01.2013г., ползвателите на търговски обекти, производствени, стопански и административни сгради са длъжни да събират разделно отпадъците си от хартия, картон, стъкло, пластмаса и метали и да ги предават на лица притежаващи разрешително за събиране, транспортиране и последващо оползотворяване, съгласно чл. 33, ал.4 от ЗУО.


Санкциите за неспазване на изискването са в границите от 3000 лв. до 10 000 лв., а за повторно нарушение от 6 000 до 20 000 лв.


Макметал Холдинг АД предлага абонаментен договор чрез, който бихте могли изцяло да изпълните задълженията си пред екологичното законодателство.


В случай, че акумулирате и други отпадъци, различни от гореспоменатите като луминесцентни лампи, батерии, електронно и електрическо оборудване, излезли от употреба моторни превозни средства, маслени филтри и др., Макметал Холдинг АД е в състояние да ги приеме за рециклиране и/или оползотворяване, съгласно обявената си дневна ценова листа.


За повече информация виж на www.makmetal.eu

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK