Участници от 21 страни на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2013

Съдържание от Интер Експо Център. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Тази година фирмите участници са 270 от страната и чужбина и ще бъдат разположени на площ от 5000 кв.м в столичния изложбен комплекс. В борсата ще вземат участие туристически фирми, организации, хотелиерски вериги, общини и курорти от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватия, Италия, Австрия, Унгария, Испания, Русия, Холандия, Германия и Албания. Хит на туристическия пазар през 2013 г. у нас ще бъдат по-екзотични дестинации като Индонезия, Тунис, Доминиканска република, Куба, Индия, Катар, ЮАР, които ще имат представители на изложението.


Сред изложителите са и Туристическа асоциация - Румъния, Туристически борд на Доминиканската република, Министерство на туризма - Куба, Италианска търговска камара в България, Туристическо и конгресно бюро Загреб – Хърватия, Международен туристически панаир - Москва, Посолство на Република Индонезия, Посолство на ЮАР и Катарските авиолинии.


Изложението се организира от агенция ПРИМ ЕКСПО, под пагронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с партньорство на браншовите организации и Столична община.


Участниците от България ще са 200, между които: туроператори и транспортни организации - 60, хотели и курорти - 37, общини - 50, туристически асоциации и сдружения - 20, софтуерни фирми, професионални гимназии, хотелско оборудване.


Във ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2013 най-представителният български щанд отново ще е националният, на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Престижно е участието с национални щандове на нашите съседи: Министерство на културата и туризма - Турция, Национална туристическа организация - Сърбия, Министерство на културата и туризма - Гръцка национална туристическа организация, Агенция за промотиране и подкрепа на туризма – БЮР Македония.


30-о юбилейно издание на ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО се открива на празника на българските лозари и винопроизводители. Тази година представители на български винарски изби от цялата страна подкрепиха изложението под мотото "30 български вина - 30 пожелания за успешен български туризъм" и ще популяризират отличните български вина чрез турове за винен туризъм.


Изложението ще включва богата съпътстващата програма от презентации, дискусии, кръгли маси на актуални теми. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще представи четири теми, сред които "Европейска културна столица - добри практики, проблеми и резултати", "Бранд на туристическа дестинация – какво е и какво не е бранд", "Работни проекти и общински инициативи за устойчиво развитие". Интерес ще провокира темата на АБТТА –"Развитие на българския туризъм, въпреки последните промени в нормативната уредба". Серия от интересни теми ще бъдат разглеждани на кръгли маси, организирани от представители на WIFI АКАДЕМИЯ ЗА ТУРИЗЪМ - Австрия и България. Водещи сред тях са: "Проект по оперативна програма на човешките ресурси", "Трансфер на НОУ ХАУ и обучение в туризма" и др. Туроператори, туристически агенции и общини организират презентации на новите си програми. В рамките на изложението сп. "Туризъм и отдих" ще връчи годишните си награди "Златен приз" 2012.


Специално за изложители на борсата Асоциацията на екскурзоводите в България и Столична община организират в последния ден на изложението обиколка на София и най-интересните забележителности на столицата.


ПРИМ ЕКСПО, ще връчи ежегодните си награди в различни категории на празничния коктейл-парти, организиран за участниците в Международната туристическа борса 2013.


Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK