Успешни български мениджъри мотивираха студентите да търсят професионално развитие в България

Съдържание от Комуникационна агенция PRoWay. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

София Студенти от трети, четвърти курс и магистри се срещнаха с успешни български мениджъри и чуха техните лични истории за кариерно развитие по време на MySuccess.bg in Education. Третото издание на студентския форум се проведе на 23 февруари в УНСС под надслов "Аз мога повече!".


Мениджъри в големи компании споделиха своя опит в бизнеса, както и как студентите да приложат научената в университета теория в практиката. Бъдещите специалисти получиха съвети за кандидатстване на работа, изработване на подходящо CV и представяне по време на интервю.


Според Преслав Павлов, HP Global Delivery Center, младите специалисти трябва да бъдат винаги бдителни, будни и упорити, за да постигнат своите професионалнни цели. Той даде няколко съвета за успешен кариерен път:
- мислете нестандартно, всяка задача има поне две правилни решения;
- бъдете адаптивни към промените около вас;
- имайте ясна визия, а не само цели;
- бъдете лидери независимо от настоящата ви позиция;
- търсете нови отговорности, а не чакайте да ви ги дадат;
- непрестанно инвестирайте в себе си;
- страйте се да внасяте енергия в работната среда.


Ивайло Вътев, финансов директор в Аурубис, разказа за перипетите през които е минал, за да достигне до сегашната си позиция. За своята първа работа той споделя, че е подал около 100 CV-та и е получил само 3 отговора. Неговата препоръка към младите е да бъдат търпеливи, автентични и на първо място да си отговорят на въпроса "Какво значи успех за мен?". Според него успешният лидер се измерва с успеха на целия екип.


За своя почти 20-годишен опит в Кока Кола Хеленик България разказа Пламен Кънев, който сега е директор на отдел "Обслужване на клиенти и развитие на пазара". "Важно за успеха е да знаеш на къде отиваш и какво искаш да постигнеш", сподели той. "Трябва постоянно да се питаш готов ли си за утре и да признаеш, че винаги има какво да учиш, без значение на каква позиция си", допълни съвета си към студентите Пламен Кънев. Според него един добър лидер трябва да има ясни цели и трезва преценка.


Сред успешните мениджъри, които споделиха своя бизнес опит, беше и предпримачът Стефан Бурев, управител на 6 магазина от верига "Мания". Неговата формула за успех при стартиране на бизнес е на първо място, човек да започне да мечтае, след което да изкаже на висок глас своята мисия. След това, той съветва стартиращите предприемачи да формулират ясно своята визия и да определят ценностите на своята фирма и да преследват една голяма цел.


Мениджърите представиха пред участниците и възможностите за професионално развитие, което предлагат представляваните от тях компании – стажове и програми за млади специалисти.


По време на MySuccess.bg in Education – Аз мога повече! беше обявено началото на менторка програма по мениджмънт MySuccess Инкубатор за мениджъри, разработена от CISCO Business Institute. В програмата ще могат да участват 10 студенти, избрани чрез конкурс за есе и интервю.


Форумът се организира от списание ENTERPRISE, с подкрепата на HP, Аурубис и Мобилтел.


Поовече за форума на: education.mysuccess.bg


За списание ENTERPRISE


ENTERPRISE е B2B печатно издание за практики от бизнеса и ERP, с контролирана дистрибуция и разпространение. ENTERPRISE достига до мениджърите, като говори на техния език и от тяхната гледна точка. Кратко, ясно и точно, първата по рода си бизнес медия в България се насочва изключително към практическите проблеми в управлението на съвременните компании. ENTERPRISE формулира и анализира най-важните явления в българската бизнес реалност – от гледна точка на управление и технологии. Екипът на ENTERPRISE организира Бизнес форумите MySuccess.bg и традиционната CRM конференция.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK