Предлаганите от Пощенска банка взаимни инвестиционни фондове заемат водещо място по доходност през 2012 г.

Съдържание от Proximitysofia

Предлаганите от Пощенска банка www.postbank.bg (с правно име Юробанк България и част от Юробанк Груп) взаимни фондове реализираха положителна доходност и възнаградиха инвеститорите с отлични резултати. Базираните в Люксембург Фондове (ЛФ) постигнаха водещо представяне за 2012 г. в съответните категории:


- БРИК – 8.12%
- Развиваща се Европа – 18.62%
- Турски акции – 59.86%
- Недвижими имоти – 15.89%
- Балансирана комбинация – 11.06%


Пощенска банка отчита, че през 2012 г. една четвърт от продажбите й на взаимни фондове е чрез продукта "СпестИнвест", комбинация между срочен депозит и инвестиция в дялове на взаимни фондове. Предлаганата лихва по депозитната част достига до 6.50% за 6-месечен срочен депозит в евро в зависимост от избраната комбинация и инвестираната сума. Допълнително предимство за индивидуалните клиенти е и фактът, че реализираните доходи от взаимни фондове не подлежат на данъчно облагане.


През 2012 г. 36% от инвестициите на индивидуалните клиенти на Пощенска банка са в БРИК, 26% в "Турски акции", 13% в "Развиваща се Европа", а 13% в т. нар. фондове "Специална цел", които предлагат фиксирана доходност заедно с гарантиране на инвестираната сума.


"Инвестирането във взаимни фондове е възможност клиентите да получат допълнителна доходност, по-висока спрямо стандартните депозити. Достатъчно е да имат една обикновена разплащателна сметка в банката и свободни средства, за да се възползват от предимствата на договорните фондове. Взаимните фондове са модерна форма за управление на спестяванията и възможност за диверсификация на личните средства. Подходящи са не само за хора с добра финансова култура, но и за такива, които нямат задълбочени познания за инвестициите в ценни книжа и други финансови инструменти. Предложенията на Пощенска банка включват и удобството за инвестиране в цялата клонова мрежа на банката. Клиентите ни могат да бъдат спокойни, че реализираната доходност от подобен тип финансови инструменти не подлежи на облагане с данък", сподели Мартин Богданов, директор "Персонално банкиране и депозити" в Пощенска банка.


Взаимните фондове от Пощенска банка са напълно хармонизирани с европейското законодателство, отговарят на тенденциите на пазара и покриват всички инвестиционни профили. Сред основните предимства са висока възвръщаемост, високоликвидни вложения (парите от взаимните фондове могат да се получат по всяко време при поискване от клиента), данъчни облекчения, многообразие на продукти, удобни схеми на транзакции, професионално обслужване и лесен достъп чрез клоновата мрежа на Пощенска банка в страната.


Пощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.


Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK