"Анубис-Булвест" стана Инвеститор в знанието за 2012 година

Съдържание от Екатерина Виткова. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Издателска група "Анубис-Булвест" спечели приза Инвеститор в знанието за 2012 г. в конкурса за социално отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Официалният дистрибутор на издателствата за учебници и учебни помагала "Анубис" и "Булвест 2000" спечели престижното отличие за проекта "Електронни учебници".


В периода 2011-2012 година издателска къща "Анубис" и издателство "Булвест 2000" създадоха електронни варианти на учебниците си от 1 до 7 клас включително. Те бяха предоставени безплатно на всички учители, които работят по учебниците на двете издателства. Успоредно с това в последните две години "Анубис-Булвест" провежда активна кампания сред учителите в страната чрез квалификационни семинари относно начина и ползата от интегрирането на електронните учебници в учебните часове. Така първоначално фирмата достига до 7000 учители в 1-4 клас и 18700 в 5-7 клас.


В последствие, в сътрудничество са образователния портал School.bg, двете издателства дават безплатен достъп до своите електронни продукти на всички училища, регистрирани в него, като регистрацията в този портал е безплатна за държавните и общински училища. Това от своя страна дава достъп до електронните учебници и на учениците в тези училища.


Създадени през 2003 г., наградите за отговорен бизнес имат за цел да популяризират социално отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за усилията на тези компании, които развиват успешно проекти в областта на корпоративната социална отговорност. Годишните награди на БФБЛ са национални и за тях се номинират компании от цялата страна.


Наградите на БФБЛ се раздават в 5 категории. Категорията Инвеститор в знанието отличава компаниите, които работят усилено за повишаване качеството на образованието, подобряване квалификацията на младите хора в България и подпомагане на научната и изследователската дейност.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK