Фондация УниКредит дари над 31 млн. евро за 10 години за благотворителност

Съдържание от ABC Design & Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В дарителската програма за 2012 г. се включиха 19 държави и поеха ангажимент над 13 хил. служители.


Фондация УниКредит е изключително ангажирана и с проекти в България, оказвайки подкрепа на различни социални каузи в страната вече над 10 години.


УниКредит Булбанк получи отличие от Фондация УниКредит за подкрепата, оказана на Фондация Помощ за благотворителността в България.


Фондация УниКредит и служителите на една от водещите банки в Европа са помогнали да бъдат финансирани над 3500 проекта по програмата дарителство по ведомост за десетте години, откакто е стартирала инициативата. Чрез тази инициатива Фондация УниКредит увеличава сумата на даренията от служителите на банката за организации с нестопанска цел, като прибавя сума до два пъти по-голяма от първоначалния размер на дарението. Така за 10 години програмата е подкрепила благотворителни проекти със сумата от над 31 млн. лв.


"Искам да благодаря на всички хора в УниКредит за все по-голямата им ангажираност и непрестанна всеотдайност, които засвидетелстват още от самото начало. Енергията и уменията, които нашите служители посветиха за благото на обществото ни дадоха възможност да превърнем в конкретни действия чувството за солидарност и приобщаване, които винаги са били характерна черта на групата", коментира Федерико Гицони, главен изпълнителен директор на УниКредит.


В дарителската програма за 2012 г. се включиха 19 държави и поеха ангажимент над 13 хил. служители. Това даде възможност за събирането на около 3.7 млн. евро и подпомагането на 411 организации с нестопанска цел.


"Един от най-важните приоритети на Фондация УниКредит е да доразвива изключителните доброволни усилия, които се полагат от толкова много служители на УниКредит във всички държави, в които присъства групата", каза Маурицио Карара, председател на Фондация УниКредит.


Фондация УниКредит е изключително ангажирана и с проекти в България, оказвайки подкрепа на различни социални каузи в страната вече над 10 години.


Сред най-значимите инициативи, реализирани със 100% финансиране на Фондация УниКредит, е проект за изграждане на центрове за домашни грижи за възрастни хора в Смолян и Добрич, които в продължение на две години осигуряваха храна и квалифицирани медицински грижи за хора, останали сами в следствие на емиграционните процеси.


В момента, заедно с Фондация Лале, Фондация УниКредит реализира проект, насочен към превенция на изоставянето на деца в социални институции. Проектът "Вяра в семейството", който се реализира в Хасково, Свиленград, Любимец, Стамболово, Харманли и Пловдив, вече помогна на десетки семейства да останат заедно.


Традиционно, Фондация УниКредит, заедно със служителите на УниКредит Булбанк, прави дарения и за текущи проекти като Програмата "Топъл обяд", Фонда за подпомагане на деца, жертва на пътнотранспортни произшествия, Стипендии за деца-сираци и т.н.


Общият размер на даренията на Фондация УниКредит за проекти в България надхвърля 650 хил. лева.


УниКредит Булбанк получи отличие от Фондация УниКредит за подкрепата, оказана на Фондация Помощ за благотворителността в България. На церемония във Виена бяха наградени и проекти от останалите държави, в които УниКредит работи. През 2012 г. Фондация УниКредит прибави и още една сума в размер на 5 хил. евро към всеки от наградените проекти.


За УниКредит


УниКредит е водеща европейска банка с основна дейност в 22 страни. Банката работи на 50 пазара в целия свят, като има над 9400 клона и повече от 158 хил. служители (към 30 юни 2012 г.).


В региона на ЦИЕ УниКредит управлява най-голямата международна мрежа с близо 3 700 клона. Групата работи в Австрия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Казахстан, Киргизстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK