Пощенска банка се включва в инициативата "Часът на Земята 2013"

 

© Пощенска банка

 Съдържание от [email protected]

Пощенска банка се включва в кампанията на международната природозащитна организация WWF "Часът на Земята 2013". На 23 март, между 20.30 и 21.30 ч., банката ще изгаси фасадното осветление на централната си сграда на бул. "Околовръстен път" №260 в София. По този начин екипът на финансовата институция ще направи символичен жест на съпричастност към промените в климата и ще демонстрира волята си за предприемане на конкретни действия за преодоляването им.


Екипът на Пощенска банка е ангажиран с опазването на околната среда и икономичното разходване на природните ресурси. Още от 2008 г. в рамките на банката работи Зелен борд от доброволци, които са загрижени за природата и подкрепят зелената кауза.


През 2011 г. в Пощенска банка започва работа звено "Околна среда и устойчиво развитие", чиято основна отговорност е реализирането на всички аспекти на Зелената политика на финансовата институция. Основен елемент в дейността на звеното е разработването на процедура за управление на екологичния риск в процеса на одобрение и наблюдение на кредити. Основна част от работата на звеното е и оптимизирането на потреблението на ресурси – енергия, вода, хартия и консумативи. В обектите на банката е внедрен и системен подход за измерване на енергийното потребление, който изчислява общия разход в киловатчаса и го трансформира в емисии въглероден двуокис. Въз основа на тази информация организацията извършва технически подобрения, за да постигне по-ниско потребление.


"Часът на Земята" се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час хората изразяват своята воля за по-устойчиво бъдеще, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шейсет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.
През следващите години "Часът на Земята" се превръща в една от най-мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. През 2012 г. в кампанията се включват повече от 7000 града в 152 страни по света.


В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. Посланици на "Часът на Земята 2013" са актьорът Юлиан Вергов, музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов и финансистът Мартин Заимов.Пощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.


Юробанк Груп е европейска банкова организация със 71,3 млрд. евро активи, която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.


Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.


Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK