ИКЕА подкрепя "Часът на земята" за втора поредна година

Съдържание от IKEA. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За втора поредна година ИКЕА България ще се включи в глобалната инициатива "Часът на земята", която ще се проведе в събота, 23 март, между 20:30 и 21:30 часа. С това компанията ще покаже активната си позиция към зелената идея и предотвратяването на опасностите от глобалните климатични промени в света.


ИКЕА приканва своите приятели, посетители на магазина и сътрудници, също да се включат в инициативата и с това да покажат желанието си Земята да стане по-добро място за живеене чрез разумна употреба на ресурсите.


"Часът на Земята" е инициатива на международната природозащитна организация WWF, която се превърна в един от най-мащабните проекти, насочени към опазването на околната среда. През 2012 г. в инициативата участваха 152 страни от целия свят. По време на "Часът на Земята" хората символично гасят осветлението в домовете си, а фасадите на знакови сгради притъмняват. Идеята на кампанията е да привлече общественото внимание върху проблемите с климатичните промени и свърхупотребата на ресурси.


Устойчивото развитие е един от най-важните приоритети за ИКЕА и компанията непрекъснато предприема инициативи, които да насърчат потребителите да бъдат отговорни към хората и планетата. Една от политиките е подмяната на целия асортимент от осветителни продукти с такива със светодиоди най-късно до 2016 г. Във всички свои магазини по света компанията ще предлага само LED крушки и осветителни тела с LED, с цел да осигури възможност на милиони хора да се възползват от тази иновация - да водят по-отговорен начин на живот вкъщи като намалят консумацията на електроенергия и да се радват на вълнуващ дизайн. LED осветителните тела консумират до 85% по-малко енергия, отколкото обикновените крушки с нажежаема жичка, и издържат 20 години.

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK