Учи в Римския държавен университет на английски език

Съдържание от Скай Лайнс България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

University of Rome "Tor Vergata" предлага бакалавърски и магистърски програми на английски и италиански език в шест основни области: икономика, право, медицина, инженерни, хуманитарни и точни науки.


University of Rome Tor Vergata е на трето място в класацията на италианските университети по брой специалности на английски език, сред които: Икономика, Бизнес администрация, Европейска икономика и бизнес право, Банкиране и финанси, Инженерни науки, Математически инженеринг, Медицина, Фармация и Физкултура.


Според класация на италианското министерство на образованието от 2012 г., университетът се нарежда на пето място в Италия по академичен успех.


Учебните такси за бакалавърските степени са от EUR 500 до 1800, за магистърските от EUR 1800 до 3700, а за програмите на английски език от EUR 1000 до 2500. Таксите за обучение в Италия се определят на база семейни доходи и повечето български студенти плащат му EUR 800 и 1000.


University of Rome Tor Vergata има двустранни споразумения за сътрудничество с реномирани учебни заведения по цял свят и високи постижения в областта на научните изследвания.


В базата на университета се помещават важни изследователски институции, сред които Италиански Национален Съвет за Научни Изследвания, Италиански национален институт по астрофизика и главния щаб на Италианската космическа агенция. Университетът има тесни връзки с Италианската национална агенция за нови технологии, енергия и околна среда, Европейската космическа агенция за наблюдение на Земята, Астрономическата обсерватория в Рим и Италианския институт по ядрена физика.


В University of Rome Tor Vergata се намира и една от най-модерните университетски болници в Италия, която е оборудвана с най-съвременните диагностични и терапевтични съоръжения.


Инфо срещата в София ще се проведе на 28 март от 18:30ч. в Американския университет в Студентски град.


Предварителна регистрация тук

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK