За четвърта година УниКредит Булбанк се включва в "Часът на Земята"

Съдържание от ABC Design & Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За четвърта поредна година УниКредит Булбанк се включва в "Часът на земята". На 23 март за един час от 21:30 до 22:30 часа банката ще изгаси светлините на 10 свои сгради в шест града в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе.


УниКредит ще участва в тазгодишното издание на "Часът на Земята" като изгаси светлините на близо 50 свои представителни сгради в цяла Европа.


Включването в инициативата "Часът на земята" е част от Националната зелена програма на УниКредит Булбанк, в рамките на която всяка година банката реализира еко проекти.


В края на миналата година банката получи награда за Най-голям принос за Доброволен труд на служителите от Българския дарителски форум за инициативата "Зелен ден", по време на който през октомври 2011 г. близо 300 служители на УниКредит Булбанк и техните семейства засадиха 1 300 върби и още около 1800 лечебни храста зърнастец в Парк Витоша.


През 2012 г. УниКредит Булбанк също организира "Зелен ден" за почистване на Витоша в подкрепа на националната кампания на бТВ "Да изчистим България".
При старта на "Зелената програма" през 2008 г. бяха засадени близо 400 дка гори край Стара Загора и бяха възстановени над 30 км. основни туристически алеи във Витоша - от х. "Алеко" до с. Бистрица по Янчовска и Бистришка река.


През 2009 г. банката финансира възстановяването на еко пътека край село Борино, до скалния феномен Дяволския мост.


През 2010 г. УниКредит Булбанк, заедно с Фондация Помощ за благотворителността в България, организира конкурс за еко проект, спечелен от Националната асоциация на парковете – така банката финансира с 5 хил. лева купуването на фотокапани, с които да бъдат наблюдавани животинските видове и да бъдат очертани местообитанията им в шест парка.


Едновременно с това през 2011 г. банката започна и мащабна кампания за отказване от хартиените извлечения и замяната им с електронни. Заедно с това за рекламните материали вече се използва само рециклирана хартия.


УниКредит Булбанк поетапно започна поставянето на стойки за колелета пред филиалите си, за да насърчи служителите да използват този начин на придвижване до работните си места.За "Часът на земята"


Часът на земята се отбелязва за първи път през 2007 в Сидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна събота от март месец. По време на "Часът на Земята" милиони хора по света се включват в призива за по-устойчиво бъдеще чрез символично изгасване на светлините в домовете си, както ключови сгради, административни офиси и паметници на културата.


* Светлините ще бъдат угасени при спазване на всички охранителни мерки.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK