Групата Маринопулос засилва своето присъствие на Балканите

Съдържание от [email protected] Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Групата Маринопулос засилва своето присъствие на Балканите и, по-конкретно в Албания, чрез придобиването от Балфин Груп на Евромакс - локална верига от 23 супермаркета, 17 от които оперират в Тирана.


Това споразумение тотално променя присъствието на Маринопулос Груп СА в Албания и е част от цялостната стратегия за експанзия на Балканите.


Споразумението е предмет на одобрение от местната комисия за защита на конкуренцията.


По този начин към настоящия момент мрежата на Маринопулос СА на Балканите контролира приблизително 860 магазина, 800 от които оперират в Гърция, 16 в Кипър, 24 в Албания (където Маринопулос оперира един хипермаркет преди придобиването на Евромакс), 17 в България и един в Скопие.


Мрежата на Маринопулос в Албания с обща търговска площ от 19 521 кв.м. включва 17 магазина в Тирана, 2 в Дуръс, 2 във Фиер, 1 във Вльора, 1 в Елбасан и един хипермаркет, вече опериращ в търговския център ТЕГ в Тирана.


Общият годишен оборот на магазините, притежавани от Маринопулос в Албания, се очаква да достигне приблизително 40 милиона евро през 2013 г. с персонал от около 500 служители.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK