Новата линия тежкотоварни гуми MICHELIN 2013 г., вдъхновени от реалния свят и отразяващи реалния живот

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В сърцето на своя технологичен център Ладу Michelin с гордост представя новата линия гуми MICHELIN X® LINE ENERGY™, чиято върхова горивна ефективност и други характеристики отговарят на нуждите на компаниите, извършващи товарни превози на дълги разстояния.


Новата гама тежкотоварни гуми MICHELIN е лансирана в специален момент, който съвпада с въвеждането на новия европейски регламент за етикетиране на гумите от 1 ноември. Подобна стикер система се въвежда за гумите за леки автомобили, така че потребителите също са информирани.


Етикетът показва класовете на ефективност в три насоки: енергийна ефективност, сцепление върху мокри пътни настилки и външен шум при търкаляне. По този начин новият регламент ще спомогне за повишаване на очакванията на бизнес и потребителите на гуми и ще подобри ефективността на търговските гуми. Michelin излиза извън рамките на регламентираното съответствие, като е решена да гарантира, че всяка една от гумите на компанията осигурява много по-високи работни характеристики, отколкото в трите области, посочени върху стикера.


Стратегията на Michelin цели да разработи гуми, които осигуряват едновременно по-висока ефективност в повече области, осигурявайки ползи за потребителите и собствениците или за управителите на автомобилни паркове. Сред тези области е очевиден по-дългият общ пробег – една от основните характеристики на всяка гума MICHELIN. Наред с това е и способността им да поддържат нива на експлоатационни характеристики за продължителен период от време, да предлагат на потребителите възможно най-безопасно шофиране и най-ефективните гуми през целия им жизнен цикъл.


При проектирането на своите нови линии гуми Michelin инвестира целия наличен опит в тази област. През 2011 г. експерти на Групата извършиха 320 000 посещения в транспортни компании в над 20 европейски страни, като им помогнаха в управлението на техните гуми. В допълнение към предоставянето на тази услуга, експертите отчетоха и обратната връзка от клиентите, като по този начин задълбочиха разбирането на Michelin за техните работни практики и нужди. Тези клиенти развиват дейността си в транспортния сектор – както в сегмента на товарните превози (събиране на отпадъците, автомобили, опасни вещества, трансгранични превози, превозни средства под наем и др.), така и в сегмента на пътническите превози (градски, междуградски и международни автобуси). Взети заедно, тези паркове наброяват около 300 000 камиона и автобуса.


Вдъхновени от практиката в реални условия, новите линии тежкотоварни гуми на MICHELIN осигуряват реални, измерими експлоатационни характеристики, които Групата планира да демонстрира в почти реални условия.


За първи път Michelin използва тежкотоварните автомобили на своя технологичен център за изпитване на гуми, чийто протектор е износен на две трети и е дълбок едва 6 мм. Това съответства на използване на няколко десетки хиляди километра (или дори над 100 000 километра при оптимални условия). Тези изпитвания доказват категорично, че гумите Michelin продължават да осигуряват по-добри експлоатационни характеристики с натрупването на пробег, по-специално в областта на сцеплението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK