Солиден Аксес пойнт от D-LINK за всякакви метеорологични условия.

Съдържание от Смаркетинк ООД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

София, България, 03.04.2013 г. - С DAP-3520, D-Link, който е водещ производител на мрежови решения за професионална употреба, разширява гамата си от безжични точки за достъп (Access point), за да се установят в класа на продукти за използване на открито. Това ново устройство, работещо на 2,4 GHz или 5 GHz, дава възможност за гъвкава настройка и оптимално използване на съществуващите мрежи. Допълнителните конфигурируеми режими на работа гарантират оптимално покритие във всички възможни сценарии. DAP-3520 е оборудван с водо- и прахо- устойчив корпус, както и с Power-over-Ethernet порт за алтернативно захранване. Това го прави особено подходящ за открити пространства, като тераси в ресторанти и кафенета, учебни корпуси или спортни игрища. Разширените функции за сигурност като MAC address filtering и Microsoft Network Access Protection (NAP) позволяват да се контролира достъпа на потребителите до мрежата. Устройството може да се управлява бързо и удобно, чрез уеб интерфейс или със стандартните тулове на D-Link, като D-View или AP Manager II.


DAP-3520 - Технически характеристики:


- Съвместим с IEEE 802.11b/g/n;


- Ethernet порт, който поддържа PoE и Auto MDI / MDIX възможност за монтаж на открито;


- Вградена двубандова антена (2.4 GHz и 5 GHz), както и два порта за антени с голямо усилване (RN-P N) и скорост на пренос на данни в размер до 300 Mbps;


- Четири режима на работа: AP, WDS,WDS с AP, безжичен клиент;


- Управление: уеб интерфейс, HTTP, Secure HTTP (HTTPS), Telnet, Private MIB, Secure (SSH) Telnet, AP Manager II, D-View 6.0;


- Разширени функции за сигурност: WPA/WPA2 (персонална и корпоративнa версия), поддържа на TKIP и AES, Microsoft Network Access Protection (NAP) за персонализиране на достъпа до мрежата на няколко нива, SSID Broadcast, rogue AP detection, MAC address filtering;


- Водо- и прахо- устойчив излят корпус, вграден нагревател и температурен сензор, съвместим с IP-65, Power-over-Ethernet порт, като източник на алтернативно захранване.


Издръжлив и мощен


DAP-3520 е напълно подходящ за открити площи, благодарение на водоустойчивия си корпус с вграден нагревател и температурен сензор. Той също така разполага с Power-over-Ethernet порт (PoE), което означава, че може да бъде инсталиран на открито, където няма налично захранване. Устройството може да бъде конфигурирано да работи като Wireless Distribution System (WDS), за да свърже безжично две сгради.


Мрежова сигурност


DAP-3520 е оборудван с множество функции за криптиране, като WPA/WPA2 и 64-bit/128-bit WEP. MAC address filtering и способността да се скрие SSID, гарантират, че връзката е защитена и предотвратяват неоторизиран достъп. Новият продукт също така поддържа Microsoft Network Access Protection, което означава, че администраторите са в състояние да персонализират и възможностите за достъп до мрежата според нуждите на различните клиенти.


Оптимизиране на мрежовата ефективност


Отделните мрежи с различни точки за достъп са нещо от миналото. DAP-3520 може да бъде разделена на четири виртуални точки за достъп. В резултат на това могат да бъдат поддържани едновременно множество приложения, като интернет и вътрешен достъп до мрежата. Когато е активирана функцията разделяне на WLAN, тя гарантира, че потребители, свързани към една и съща точка за достъп не могат да се виждат един друг. Тази функция трябва да бъде деактивирана, когато ще се използва s периферни устройства като принтери например.


Повече за D-Link


D-Link е водещ доставчик на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивни продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитието на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK