Безопасността на труда се базира на качеството на работното облекло

Съдържание от Маркет Тренд ООД

Безопасността на труда е все по-важен фактор при избора на работно облекло. На пазара това се изразява във все по-голям интерес към защитното работно облекло. Освен това стандартите за безопасност и наредбите, издавани от държавните институции, се увеличават. Служителите са все по-информирани и наясно по въпросите за безопасност на труда и задълженията на работодателя за осигуряване и поддръжка на безопасно и защитно работно облекло.


Основните критерии за защитно работно облекло


Трите основни критерия за защитно работно облекло са:
- защита на служителя, на продукта или производствения процес;
- безопасност, посредством комфорта и лекотата на използване на работно облекло;
- мобилност и техническата функционалност на работното облекло.


Безопасност означава изпълнение на стандартите - в България, както в много други европейски страни, работодателите са задължени по закон да предоставят на служителите си с подходящо работно и/ или еднакво облекло в съответствие със спецификата на извършваните дейности и на работното място. Работното и униформеното облекло трябва:


•да осигуряват защита на личното облекло на работника или служителя;


•да отговарят на условията на съответното работно място;


•да са съобразени с индивидуалните особености на работниците и служителите;


•да не създават риск за здравето и безопасността на работниците и служителите.


Освен това работното и/ или униформеното облекло се предоставят на работника или служителя в готов вид в деня на постъпването му на работа. Работодателите също така са длъжни да се грижат за поддържането и съхраняването на работното облекло.


Професионалната услуга по обслужване на работно облекло под наем е надежден партньор за безопасни условия на труд


Осигуряването и поддържането на работно облекло отнема време и пари. Изборът на правилните материали и цветове и закупуването и поддръжката на дрехи са неща, които не винаги е разумно да бъдат правени от фирмите, използвайки за това собствените си ресурси. На пазара има фирми, които разработват и предлагат комплексни услуги по обслужване на работни облекла за фирми от различна големина и сфери на индустрията и това гарантира съответствие с нормите на ЕС и националните правни изисквания. Професионалната услуга по обслужване на работно облекло включва:


• дизайн на колекцията от работни облекла;


• закупуване на работното облекло;


• вземане на индивидуални мерки и корекции по размерите;


• доставка на чисто работно облекло и събиране на използваните;


• изпиране;


• поправки на облекло и подновяване;


• поддържане на складови количества и управление на инвентара;


• унищожаване на използваното негодно работно облекло.


Пълната услуга по обслужване на работното облекло обхваща целия жизнен цикъл на работно облекло - от закупуване, вземане на размери и модификации, до отдаване под наем, пране, поддръжка и съхранение, както и подмени и унищожение.


Lindström е доставчик номер едно на комплексната услуга по обслужване на работно облекло. Целта на Lindström е да създаде устойчиви решения за работно облекло и услуги за клиентите. Дългогодишният опит като доставчик на работно облекло за различни индустрии и отделът за дизайн и разработване на продукти на Lindström, който е един от най-големите в сектора, гарантират, че облеклата винаги са проектирани, съобразно спецификата за използването им и са тествани от хиляди потребители. Lindström предлага решения за работни облекла в 21 страни в Европа и Азия.


Удобната услуга с разпределение на облеклата в индивидуални шкафчета гарантира, че за всеки служител се доставя чисто лично работно облекло на седмична база в зависимост от нуждите, доставено директно в заключващо се шкафче. Lindström се грижи за поддръжката, поправките и необходимите размествания.


Гъвкавостта на услугата дава възможност за промяна в обемите на продуктите в съответствие с промените в броя на персонала. Това гарантира, че служителите винаги ще са снабдени с достатъчно количество работно облекло, като същевременно се избягват ненужни покупки и съхранение.


Lindström следи законите, стандартите, регулациите и новите бизнес модели на различни сектори на промишлеността и инвестира сериозно в дизайна на работните облекла. R & D и дизайнерските отдели на Lindström са едни от най-големите в текстилния пазар на услуги и колекциите от работни облекла непрекъснато се развиват, за да отговорят на строгите изисквания на различните сектори. Lindström е в състояние да предложи най-комплексно обслужване на работно облекло - за вас и за безопасността на вашите служители. Продуктите на Lindström са безопасни, надеждни и устойчиви като същевременно отговарят на специфичните изисквания и стандарти в различните сфери на индустрията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK