Какво ли би било ако можехме да имаме достъп до всичко, от което се нуждаем? Това вече е възможно!

Съдържание от UseTogether. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Бихме искали да Ви поканим на второто събитие на "споделящата общност" на UseTogether в София, в четвъртък (25 април), 7ч. в betahaus (ул. Крум Попов 56-58). Този път, събитието е под надслов "За книгите с любов". Заповядайте, за да прекараме една приятна вечер, в която да разменим любими четива и да си поговорим за тях. Носете си няколко книги, които бихте искали да подарите, да дадете назаем или да размените с интересни хора и нека заедно създадем един пазар, в който търгуваме със знание, вместо с пари.


"Събитието цели да разпространи идеята за споделено потребление на предмети и услуги в София. Смисълът на това е да започнем да използваме нещата, които притежаваме заедно по един интелигентен и устойчив начин, като пестим пари и ресурси и се запознаваме с други приятни хора, които мислят като нас. И ако се замислим, това е доста логично, тъй като в крайна сметка нямаме нужда от една книга, а от това да разберем нова интересна история. Не ни трябвасобствена китара, когато просто искаме да свирим и да се наслаждаваме на музиката. Нямаме нужда да притежаваме "неща", важното е да можем да ги ползваме!" казва Габи Наги, един от основателите на проекта.


UseTogether е общност за споделяне, създаване на нови контакти и свързване на хора с общи интереси. Едно от нещата, които правим е да организираме месечни срещи за размяна на предмети, като този път акцентът е върху книгите.За UseTogether


UseTogether е онлайн платформа, около която се изгражда общност с достъп до широк набор от ресурси, които могат да се използват от всички. Всеки член на тази общност може да подарява, да дава назаем и да разменя предмети с останалите, а също и да помоли другите за нещо, от което той самият имат нужда. Това става съответно като добавя своите предмети и желания в платформата и същевременно получава достъп до всичко друго, което е споделено от останалите в сайта.


Проектът UseTogether се ражда през февруари 2012г. на предприемаческото събитие Startup Weekend в гр. Клуж-Напока, Румъния, където печели първа награда. Екипът решава да продължи да работи върху идеята и с подкрепата на Skobbler и няколко други фирми, успява да пусне платформата няколко месеца по-късно. Първоначално, те съсредоточават вниманието си върху Клуж-Напока, а по-късно се разпространяват и към други градове в Румъния и региона. През февруари 2013г., UseTogether стават един от шестте избрани екипа в инвестиционната и акселерационна програма на фонда за дялово финансиране на стартиращи компании LAUNCHub и по този начин започват да навлизат и на българския пазар.


За повече информация: www.usetogether.com

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK