Покана за Национална среща на хора с болест на Бехтерев

Съдържание от Българско Сдружение на болните от болестта на Бехтерев. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

От името на Българско Сдружение на болните от болестта на Бехтерев имаме удоволствието да Ви поканим да станете част от III-тата Национална среща на хора с болест на Бехтерев на 27 Aприл 2013 г. в гр. Шумен от 13.00 часа в регионална библиотека "Стилиян Чилингиров". Болестта е все по-актуална, тъй като засяга млади хора в активна, работоспособна възраст. Именно възрастта на заболелите (18 - 35 години) и нуждата им от социална активност налагат да се осигури:


- ранна диагностика на заболяването;


- адекватно лечение и рехабилитация;


- достъп до специалист-ревматолог;


- толерантност и разбиране от работодатели и общество;


- достъпна трудова и социална среда.


На срещата ще бъдат дискутирани и други важни теми като:


- Роля на пациентските организации при решаване на проблемите на хора с Мускулно-Скелетни Заболявания (МСЗ);


- Новости в лечението на възпалителните артропатии;


- Оперативно лечение при пациентите с ревматични и дегенеративни заболявания.


Болестта на Бехтерев или както е известна в медицинските среди - анкилозиращ спондилит (АС) е хронично системно-възпалително заболяване на аксиалния скелет (сакроилиачните стави и гръбначния стълб). Обикновено започва със скованост и болка в гърба в юношеството или млада възраст и може да доведе до различна степен на инвалидност и съпътстващите я намалена физическа активност и самостоятелност, емоционален дистрес, намалена работоспособност и социална активност.


За желаещите да се включат ще има организиран транспорт и нощувка в гр. Шумен.


Допълнителна информация относно час на отпътуване и настаняване ще получите при потвърждение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK