За шеста поредна година служителите на Пощенска банка почистиха района на Панчаревското езеро

Съдържание от Proximity Sofia. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За шеста поредна година над 200 служители на Пощенска банка от София се погрижиха за красотата на Панчаревското езеро, като почистиха района на язовирната стена – посочен като едно от най-замърсените места от еколозите на община Панчарево.


Пощенска банка е ангажирана с кампанията "Кристално чисто Панчарево" от 2008 г., следвайки политиката си за опазване на околната среда и устойчиво развитие. Инициативата ежегодно събира служители и членове на техните семейства, които съвместно с подкрепата на община Панчарево и местните жители се грижат районът на Панчаревското езеро да бъде сред любимите места за отдих и развлечение на софиянци. Благодарение на усилията им местата около спирка "Плажа" и Гребната база вече са в много добро състояние, а от тазгодишното почистване на района около язовирната стена са събрани близо тон боклуци.


"С удоволствие се включваме всяка година в акцията, обединени от идеята за опазване на околната среда и съхраняване на чистотата на езерото. Панчарево вече е нещо като емблема за нас. И в ежедневната си работа полагаме усилия да пазим природните ресурси и да осигурим на децата ни една по-чиста и приятна среда в бъдеще", сподели г-н Димитър Шумаров, изпълнителен директор на банката.


Инициативата "Кристално чисто Панчарево" е част от цялостната стратегия на Пощенска банка за опазване на околната среда "Зелен старт с Пощенска банка", която стартира през 2008 г. и продължава да се развива като вътрешна кампания за насърчаване на екологично отговорното поведение сред служителите й и намаляване на негативното въздействие от дейността на финансовата институция върху природата.Пощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.


Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.


Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.
Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK