Варненският бизнес съпричастен с Международния ден на Земята

 

© Anett & Co.

 Съдържание от Anett & Co.

На 22 април отбелязваме Международният ден на Земята. Денят се почита от над половин милиард души по целия свят. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.


България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. Тази година и Варна бе съпричастна с каузата.


С любезното съдействие на фирма "ПартньорЪт Плугаров" беше залесена площта пред Търговски център Фулмакс. Фирмата инициатор работи в сферата на копирните технологии, в която броят употребявани листи за ксерокопия в световен мащаб е значителен, а от едно средно високо дърво (в 95% от случаите бор) биват добивани едва 40 000 листа, формат А4.


Със старта на новата седмица, под пролетното слънце, в компанията на приятели и клиенти на комплекса, бяха засадени красиво борче и над двадесет малки храстчета. Първото засаждане направи Велизар Плугаров, собственик на фирма ПартньорЪт Плугаров". След него, в зелената кампания, се включиха и всички съпричастни с инициативата гости на центъра, като всеки получи възможност да засади по едно храстче.


Със залесяването на тази площ няма да бъде компенсирана изразходваната дървесина, превърната в хартия, но със сигурност е дадено едно начало и добър пример как всеки може да даде своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK