Как традициите оживяват с децата от 15.СОУ в София

Съдържание от Фондация "Заедно в час". Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 25 април от 13.00 часа в библиотеката на 15.СОУ "Адам Мицкевич" в столичния квартал "Надежда" ще бъде отбелязан месеца на космонавтиката с кръгла маса и презентация за живота на Николай Коперник - полски астроном и приноса му към науката.


Учениците сами са подготвили информацията за този велик учен от времето на Ренесанса, и ще влязат в открита дискусия за постиженията му със заместник директора на полската мисия Ярослав Джеджиц, директорката на полския информационен център и директорката на училището към посолството на Полша – официални гости на събитието.Г-жа Катя Никова, Г-жа Светла Димитрова - началник отдел в РИО София - град, Моника Златкова - старши експерт в РИО София - град, Катя Никова – държавен експерт, дирекция "ККСО", инж. Димитър Димов, кмет на район Надежда и всички директори на училища и детски градини от района, също са поканени да присъстват на кръглата маса.


Ваня Минева, директор на 15.СОУ, сподели, че всяка година училището отбелязва по специален начин Великденските празници, и тази година отново на 25 април - Деня на отворените врати ще бъде под мотото "Ние празнуваме Великден". Ренета Богданова – учител от програма "Заедно в час" допълва, че всички ученици много се вълнуват и с нетърпение очакват този наистина различен за тях ден. Децата от всички клубове по проект "УСПЕХ" ще представят своята дейност. Шестгодишните ще покажат кулинарна изложба, изработена от тях и родителите им по повод Великден. В Деня на отворените врати те сами на място ще приготвят предястия от яйца под формата на пиленца и гъбки. Учениците от Театрално студио "Светулка" към училището ще представят театрална постановка. Клуб "Работилница за чудеса и фантазии" ще боядисват великденски яйца. Децата от Клуб "В света на боичките" ще правят картички и оригами на великденска тематика. Клуб "Боратино" ще постави куклен театър. В Клуб" Магията на преждите и конците" ще творят полетни цветя от конци. В честването на Великденските празници ще участват общо 245 ученика от 26 клуба. празник


Великденският празник ще приключи с концерт, изнесен от 5 и 6 годишните деца на 15 СОУ "Адам Мицкевич" с ръководител г-жа Арсова.


Чрез всички тези инициативи и клубове училището се включва в Пътуващ семинар на РИО на тема "Нека споделим училищни политики за работа с учениците в свободното им време, споделяне на добри практики и училищни традиции", и представя разнообразните таланти на възпитаниците на 15.СОУ.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK