Четири български университета стават партньори на Фондация UniCredit & Universities

Съдържание от ABC Design & Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Четири български университета стават партньори на Фондация UniCredit & Universities. Това са Софийския университет "Св. Св. Климент Охридски", Университета за национално и световно стопанство, Висшето училище по застраховане и финанси и Стопанска академия "Димитър А. Ценов". Партньорствата станаха възможни, след като през тази седмица Джанантонио Де Рони, генерален секретар на фондация UniCredit & Universities и Аналиса Алеати, научен секретар на фондацията, се срещнаха с ректорите на българските университети.


Фондация UniCredit & Universities, която е създадена през 2009 г., осигурява годишни стипендии и специализации в чужбина на талантливи студенти в общ размер от над 200 хил. евро. За стипендия могат да кандидатстват и студенти от други университети в България, ако интересите им са в областите икономика, политически и социални науки.


Фондацията предлага стипендии в три основни направления: подкрепа за обучение, за изследвания, както и за провеждане на научни семинари. През тази години са планирани 23 инициативи, сред които специална програма за обучение в чужбина, фокусирана върху страни извън програмата "Еразъм", възможност за стаж в банки от групата и стипендии за най-добри научни доклади. През 2013 г. се очаква да получат финансиране 70 студенти и научни изследователи.


Пълна информация за инициативите на Фондация UniCredit & Universities и начина на кандидатстване може да бъде намерена в интернет на адрес: www.unicreditanduniversities.eu. Процесът на кандидатстване, което е изцяло онлайн, започва в средата на юни-началото на юли и обикновено приключва през октомври.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK