Фестивалът - "Жива Земя"

Фестивалът - "Жива Земя"

© Еко-Веда ФестСъдържание от Илиян Богев

За първи път в България, в китното елинпелинско поле, между гарата и градчето, на площ от 6 декара, ще се разположи новия проект на Момера Здравкова и Българска Веда Асоциация, наречен Еко-Веда Фест. Еко, защото е посветен изцяло на Земята и екологичното мислене. Веда, защото изобилства от древни практики описани във Ведите.


Фест, защото празнуването, песните и танците са неотменима част от правилния начин на живот! "Жива Земя", защото Планетата е жив организъм и трябва да остане такава, независимо от присъствието на хората. Как да живеем в хармония с нея, как да имаме правилно поведение, как да поддържаме мир, любов и ненасилие, как да получаваме истинско знание.


Това са въпросите, чиито отговори ще бъдат намерени по време на самото събитие, което е планирано за 1 и 2 юни. Откриването ще се случи в петък, на 31ви май, в 20ч, когато ще бъде изпратено Слънцето и ще бъде даден старт на 24 часов мантра и йога-маратон.


Идеята на фестивала е да представи на широката аудитория различни йога-системи и практики, аюрведични методи, диети, билки, масажи. Целта е да се обединят осъзнатите хора с духовни интереси, които милеят за състоянието на природата, водата, горите, животните и защитават техните права, като демонстрират правилното поведение и начин на живот.


Участие са потвърдили повече от 20 различни организации и йога-студия. Ще бъдат дискутирани теми като "Световния пакт на осъзнатостта", "Правата на Земята", "Вегетарианството" и "Революция на лъжицата". Програмите за деца, тяхното възпитание и обучение ще бъдат широко застъпени на 1ви юни, а за родителите ще има любопитни и много заинтригуващи практики от областта на арт-терапията и трансперсоналната психология.


Ще бъдат представени различни музиканти, артисти и хора на осъзнатото изкуство, чиито импровизации ще радват присъстващите на вечерните парти-програми. Специалния Пратеник на Пакта на Осъзнатостта от Берлин – Рикардо Монти/Италия/ ще донесе посланието чрез невероятната си класическа китара, мелодичен тембър, авторска музика и текстове, съчетани в неповторимо звучене.


Повече информация за участниците, програмата, мястото и организаторите на: zhivazemya.wordpress.com

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK