Посланикът на Чешката република Павел Вацек ще вземе участие в откриването на Булаква и Вода София

 Съдържание от Интер Експо Център

На 29 май от 13.00 ч. като част от съпътстващата програма в рамките на изложбата ВОДА СОФИЯ ще се състои уъркшоп на колективния щанд на Република Чехия.


Сред изложителите на ВОДА СОФИЯ е ASIO занимаваща се с международна дейност в сферата на разработване и проектиране, производство, доставка и монтаж на пречиствателни съоръжения и станции за отпадъчни води (индустриални и комунални), водоподготвителни инсталации и технологии за третиране на газови емисии. Компанията ще представи широка гама от продукти за пречистване на отпадъчни води за различни клонове на индустрията, населени места, фамилни къщи, болници и др.


Оборудване и технологии за третиране и пречистване на отпадъчни, питейни и технологични води, както и на замърсен въздух, ще представи една от водещите чешки компании ENVI-PUR.


Фирма VAE CONTROLS ще предложи високи технологии и системи за управление на водоснабдителни мрежи, пречиствателни станции за питейни и отпадни води и терминали за моторни горива. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с разработената специално за водоснабдителните дружества телеметрична система SCX SCADA WAMAS, позволяваща изграждането на регионални диспечерски центрове за контрол на водоснабдителни мрежи за питейна вода и канализационни системи. Основните предимства на системата са надеждност и отворен достъп, което позволява на потребителите самостоятелно да извършват собствена поддръжка, преконфигуриране и разширяване.


Компанията ECOFLUID ще представи нов метод за отделяне на активната биологична утайка или химическа утайка от пречистената вода, който е известен като USBF (възходящ поток).
Тази технология позволява да се концентрират всички процеси (денитрификация, активиране и / или коагулация и отделяне) в един резервоар, независимо от това дали резервоарът е с кръгла или с правоъгълна форма, или на различна дълбочина. Технологията USBF може да се използва за обработка на битови и промишлени отпадъчни води, независимо дали става въпрос за повърхностни или подпочвените води, за питейни нужди или промишлени съоръжения и др.


Фирма ELIS PLZEN, която е производител на ултразвукови и индукционни разходомери и топломери, ще покаже най-доброто от продуктовата си гама, както и продукти за нуждите на водната промишленост, енергетиката и за химическата и хранително-вкусовата промишленост. Компанията има собствено ноу-хау, защитено от няколко патента.


Чешките компании ще предложат на потребителите още богата гама от нови продукти за ВИК, системи за вододобив, пречистване и преработване на отпадни води, контролиране замърсяването на течащи и подпочвени води и др.


По време на изложението Вода София ще се проведе и петата международна конференция БУЛАКВА (29 май), организирана от Българската асоциация по водите (БАВ). Основната тема на конференцията е "Инвестиционни приоритети в българския воден сектор", а акцент - стратегията за управление и развитие на бранша в България. На конференцията ще бъдат обсъждани регионални генерални планове и параметри на предстоящи проекти от Оперативна програма "Околна среда 2014 -2020".


Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK