Canon дава на компаниите силата на комуникацията, за да се свързват и да работят по-интелигентно

 Съдържание от Canon. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Популярността на мобилните устройствата сред служителите, включително смартфони и таблети, променя из основи начина, по който хората работят. Прогнозите на IDC са, че до 2015 г. мобилните служители в ЕМЕА ще достигнат 244,6 милиона. Все повече компании работят дистанционно – от множество точки в рамките на държавата или дори в глобален мащаб. Наред с това, промените водят до нови предизвикателства за корпоративните ИТ отдели и карат компаниите да преосмислят ефективните начини на работа на служителите си, като им осигурят възможности да работят по време на път. Предизвикателства са изборът на подходящ хардуер и софтуер, адаптирането на вътрешните процеси, осигуряването на отдалечен достъп и защита за критичните за бизнеса приложения.


Готова ли е компанията ви за мобилна работа?


В ново независимо проучване, поръчано от Canon и проведено сред 1671 служители в 18 европейски страни – "Office Insights report 2013" – по-голямата част от фирмите продължават да използват традиционни офис технологии като PC-та, стационарни телефони и принтери, но популярността на лаптопите, таблетите и смартфоните расте. Онези, които вече ги използват, смятат, че са критични за работата им.


Като цяло, количеството на обработваните документи е останало същото или се е увеличило. Прогнозите за следващите три години ясно показват, че използването на принтери и многофункционални устройства ще нарасне заради необходимостта от сканиране и от висококачествени маркетингови материали. Дистанционната работа и мобилният печат носят допълнителна стойност, но крайните потребители не знаят как да оптимизират продуктивността си, работейки отдалечено. Политиката служителите да носят собствените си устройства на работа в момента е приета едва в 20% от компаниите, но броят им се очаква да нарасне, ако на въпросите относно сигурността и разходите за поддръжка бъде намерено решение.


Продуктивност на път


През 2011 г. IDC публикува проучването "Device Usage – Effects of Mobility on Print", според което 52% от респондентите, които използват смартфони на работното си място, не могат да разпечатват документи от устройството си, но искат, а 51 на сто биха искали да сканират документи към облачни приложения.


Тъй като това се отразява негативно върху продуктивността, Canon реши да разшири предложенията си за устройства, готови за мобилна работа. Гамата на Canon от решения за сканиране и печат с комуникационни възможности вече могат да се свързват към мобилни устройства и облачни услуги. Наред с това, уникалните и мощни MEAP платформи на Canon позволяват на партньорите на компанията да разработват голям брой решения за мобилна работна сила и за подобряване споделянето на информация.


Мобилен печат и сканиране


Подразделението "Printing and Scanning Solutions" на Canon отговаря на предизвикателствата за по-голяма продуктивност и по-интелигентна работа с новите си предложения за офиса. Решенията включват от световноизвестните многофункционални принтери imageRUNNER ADVANCE до лазерни многофункционални принтери i-SENSYS за малките офиси или работни групи – всички те поддържат мобилни и облачни приложения. Наред с интелигентните многофункционални принтери, предложенията включват и настолни и мобилни скенери imageFORMULA за сканиране на документи веднага след създаването им.


Достъпен е широк набор от мобилни решения за най-належащите и разнообразни нужди на бизнеси с всякакъв размер. Например приложението Canon Mobile Printing позволява печат/сканиране на разнообразни документи от/към мобилни телефони и таблети, подобрявайки споделянето на информация във и извън модерния офис.


Облачни услуги
Според прогнозите разходите за облачен компютинг ще се увеличат с повече от 158 милиарда евро до 20161. Организациите не могат да пренебрегнат тази технология, тъй като става въпрос за предоставяне на облачен достъп до документи отвсякъде и от различни устройства, но и за осигуряване на ефективни процеси за дигитализиране/сканиране на документи обратно към облака.


Като внедрят облачна инфраструктура, компаниите ще позволят на служителите, които не се намират в главния офис, да сканират документи директно към главния офис или към базирани в облака услуги (например GoogleDocs, Evernote и SharePoint). Така те ще могат да сканират и съхраняват информацията по-ефективно, независимо къде се намират.
Canon предлага гъвкави решения за безпроблемна интеграция на базирания в облака документопоток с хартиения. Използващите предимно хартиени документи сектори като правните, финансовите услуги и здравеопазването биха имали особена полза от децентрализираното сканиране на документи.


Препоръките на Canon


Насърчете служителите си да използват технологиите, които искат, като се опитате да разберете нуждите им и да ги включите в процеса по вземане на решения. Обяснете им ползите от новата технология, научете ги как да я използват и подчертайте ползите, които тя има за бизнеса. И накрая, изберете решение според бъдещите си нужди, като вземете предвид, че служителите ви все повече ще използват мобилни и облачни решения за управление и конвертиране на документи.
От опростени решения за малки предприятия до платформи за големи корпорации – Canon разполага с подходящото за вашия бизнес предложение.
Вижте специалните предложения на Canon на www.canon-cee.com/mobileworking и научете повече за начините да увеличите ефективността на бизнеса си.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK