Село Писменово ще има нов Посетителски комплекс с традиционни занаяти

Съдържание от Имидж Едвъртайзинг. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Кметът на Приморско Димитър Германов официално даде старт на проекта "Посетителски комплекс с традиционни занаяти" в село Писменово. Проектът е финансиран по програма за развитие на селските райони и е на стойност 196 864 без ДДС.


Първата копка кметът направи съвместно с кметския наместник на селото Тодор Тодоров. На церемонията присъстваха още Милчо Милев - зам. кмет на община Приморско, Мария Георгиева – секретар на общината, общински съветници, представители на общинска администрация, жители и гости на селото.
Проектът за изграждане на посетителския център е част от стратегията за развитието на интегриран селски туризъм в Приморско. Той се вписва и в стремежа за подобряване качеството на живот в общината. Д-р Германов увери, че администрацията ще продължи да разработва проекти и да използва финансови механизми, за да постигне устойчиво развитие във всички съставни селища на общината.


Посетителският комплекс ще бъде изграден в центъра на селото и ще представлява едноетажна постройка с П-образна форма. Откритите пространства са разпределени функционално. В средата ще бъде изградена сцена, на която фолклорни състави, певчески групи, индивидуални изпълнители и много други ще имат възможността да демонстрират характерни за техния край традиции. Проектът предвижда зона за демонстриране на занаяти, място за преминаване на туристопотока, както и зона за отдих. Достъпът до комплекса ще бъде възможен и за хора с двигателни увреждания.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK