20 години Г4С в България - 20 години сигурност!Съдържание от G4S. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Този месец компанията G4S, осигуряваща сигурност и комфорт на своите клиенти, празнува своята 20 годишнина в България. Невероятно, но факт!
Международната компания G4S има над сто годишна история.


Дружеството е основано през далечната 1901 г. в Дания, като през 1908 г. е въвело първата линейка-автомобил на скандинавския полуостров. Между 1901 и 1950 г. компанията се развива на национално ниво, прави първите си стъпки на нови територии, а през 1935 г. стартира Night Watch Services - Night Guards. Звучи дръзко, но всъщност по онова време това е фирма с екип от четирима охранители, които се движат... с велосипеди!


През 1950 г. се основава Securitas International, а година по-късно Night Guards се преобразува в Securicor. През 60-те Securicor се превръща в международен оператор и за Обединеното кралство и разширява обсега си на действие в Африка и Азия. През 1981 г. председателят й Питър Смит е награден с орден на Британската Империя за заслугите си в охранителната индустрия.


Вaжна за дружеството се оказва и 1990 г., когато групата от компании, основала Group 4, започва да предоставя охранителни услуги на правителствени и частни организации в цяла Европа. Брандът G4S се разпространява в цял свят, а през 2006 г. компанията печели награда за организационно майсторство в управлението на човешките ресурси за най-добри програми за развитие и става една от 100-те водещи, високо-капиталови компании на Лондонската стокова борса.За нея по цял свят работят над 650 000 служители, което я прави вторият по големина частен работодател в света. Дружеството охранява обекти от ранга на NASA, Европейския Парламент, Олимпийските игри, както и едни от най-натоварените международни летища. През 2009 г. G4S е избрана за поддържащ доставчик на енергийния сектор в САЩ.


Разрастваща се с огромни темпове, през последните 5 години G4S придобива редица компании – водещи доставчици на ключови охранителни и обществени услуги, консултантски фирми, свързани с риска правителствени и охранителни агенции, както и една от първите компании, занимаващи се с фасилити мениджмънт и базова операционна поддръжка на Американското правителство.


G4S стъпва в България през 1993 г. с предоставянето на физическа охрана на ключови за страната индустриални и финансови компании, както и на търговски обекти.
По-късно стартира предлагането на услуги по превоз, обработка и съхранение на пари и ценни пратки. G4S е първата частна фирма в България, която предлага обработка на пари, в съответствие с изискванията на БНБ.


Компанията е доказан и предпочитан партньор за изпълнението на аутсорсинг проекти в областта на сигурността и кеш мениджмънта и инвестира в изграждането на мрежа от кеш центрове на територията на цялата страна. Първият кеш център отваря врати в София, скоро след това услугата вече се предлага и в други големи областни градове. Сигурността на всички центрове е обезпечена с най-съвременни технически системи за сигурност.


Чуждите компании с облекчение се обръщат към нея, защото я познават отпреди и знаят, че могат да разчитат на международния висок стандарт, който тя спазва. През 2010 г., съвместно с Министерство на правосъдието, Г4С реализира успешно първия пилотен проект за електронно наблюдение на осъдени на пробация лица на територията на Република България. Електронното наблюдение е съвременен и ефективен подход, който се използва в световен мащаб при управлението и третирането на лица в ограничителен режим, под надзора на пробационната институция или полицейските служби.


В изпълнение на ключов компонент от дългосрочната си стратегия за развитие, през 2012 г. Г4С България инвестира 3.5 млн. лв. за закупуването на 60 специализирани бронирани инкасови автомобила (отговарящи на най-високите европейски стандарти в сферата на сигурността), подновявайки най-големия и модерен автопарк с такива автомобили в страната.


G4S се фокусира върху предлагането на цялостни решения за сигурност в индустриалния и банковия сектор, както и върху проекти по публично-частно партньорство. В днешните високотехнологични времена и в условията на непрекъснато променяща се среда,G4S разработва и предлага на своите клиенти иновативни решения, доказали своята ефективност в световен мащаб.


Честит рожден ден, G4S!

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK