Shell и Lego представят уникална колекция модели на Ferrari

Съдържание от Shell. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

От 03.06.2013 г. Shell, в партньорство с Ferrari и LEGO, представя ексклузивна нова колекция модели Ferrari. България е една от малкото държави в света, в които се предлага лимитираната колекция от шест модела на автомобили Ferrari, сглобявани от блокчета LEGO. Уникалната колекция от LEGO модели на Ferrari може да бъде закупена само в търговските комплекси Shell при зареждане на 15 л висококачествени горива Shell. В допълнение към колекцията се предлагат и специални мини-фигурки LEGO.


Шестте сглобяеми LEGO автомобила, предлагани от Shell, представят едни от най-емблематичните модели в историята на Ferrari. Уникалнaтa промоция събира три водещи световни компании – Shell, Ferrari и LEGO – във вълнуващо пътешествие в историята на автомобилите Ferrari. Тя отбелязва продължаващото вече повече от 60 години технологично партньорство между Shell и Ferrari и споделената им страст към отлично представяне и иновации.


"Тази кампания демонстрира страстта към шофирането и иновациите, която обединява екипите на Shell и Ferrari, и добавя възможност за още забавления чрез стимулиращите въображението продукти LEGO. Вярваме, че новата колекция ще зарадва нашите клиенти, независимо дали те са почитатели на Ferrari, на автомобилните състезания или на конструкторите LEGO", заяви Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.


При зареждането на минимум 15 литра от високотехнологичните горива Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Diesel или Shell V-Power Nitro+ Racing клиентите на Shell могат да закупят един от шестте LEGO модела на автомобили Ferrari на атрактивна цена - само за 2,99 лв./количка. Клиентите на Shell могат за закупят моделите Ferrari и при зареждане на минимум 15 литра от икономичните горива Shell FuelSave 95, Shell FuelSave Diesel или Shell Autogas на цена 3,99 лв./количка. Колекцията може да бъде допълнена от комплект от мини-фигурки LEGO само за 4.99 лв.* при покупка на стоки на стойност 5 лв. от магазина или срещу 799 ClubSmart точки (599 точки за ClubSmart Premium картодържатели). Промоцията ще бъде в сила от 3 юни 2013 г. до 4 август 2013 г. или до изчерпване на количествата. В рамките на едно посещение на търговски комплекс Shell могат да бъдат закупени само един LEGO модел на Ferrari и/или един комплект LEGO мини-фигури.


* Промоцията не важи при покупка на тютюневи изделия, винетни стикери и електронни ваучери.


Моделите


Shell и LEGO създадоха модели на шест от най-емблематичните и уникални модели на Ferrari. Моделите, включени в промоцията са Scuderia Ferrari Truck, Ferrari F40, Ferrari F150° Italia, Ferrari 458 Italia, Ferrari FXX и Ferrari 250 GT Berlinetta.


Иновации от LEGO


В специалната колекция на Shell е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез дърпане назад, създаван някога от LEGO. За първи път датската компания за играчки разработва автомобили от такъв мащаб със задвижване. Всеки модел Ferrari от лимитираната серия има възможност за минимум 300 задвижвания, като количката с тегло от 30 грама изминава разстояние от минимум 2 м при всяко задвижване. Колекцията е допълнена и от комплект специално разработени 3 мини-фигурки LEGO.


Shell и LEGO работят по създаването на миниатюрния механизъм за задвижване на моделите в продължение на повече от 18 месеца. Самият механизъм е вдъхновен от страстта за постигане на подобрената ефективност чрез авангардни технологии – основополагащи принципи при създаването на горивата Shell V-Power Nitro+. Задвижващият "мини-механизъм" е достатъчно мощен, за да може всяка от количките да развива висока скорост. Моделите са много подходящи за състезания между най-запалените почитатели.


За горивата Shell V-Power Nitro+


Горивата Shell V-Power Nitro+ представят последното поколение високотехнологични горива с подобрена ефективност. Уникалните Shell V-Power Nitro+ бензин и дизел са създадени да възстановят мигновено ефективността на двигателя. Тяхната подобрена формула помага на клиентите да увеличат потенциала на своите автомобили, независимо от техния модел. За повече информация моля вижте www.shell.bg ;


За Shell България


Shell е на българския пазар от 1991 г. В България компанията оперира верига от около 100 търговски комплекса за продажба на горива на дребно и е един от лидерите на пазара на горива на дребно в страната, а за своите корпоративни клиенти предоставя услугата euroShell Card. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти. През 2009/2012 г. са открити 5 нови магистрални обекта - Shell Правец, Shell Калотина, Shell Студена, Shell Любимец Изток и Запад - те се присъединиха към европейската мрежа от магистрални обекти на Shell. Така клиентите на тези бензиностанции ще бъдат сред 25-те хиляди клиенти, обслужвани всеки час в над 650 магистрални обекта в мрежата на Shell в Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK