Съдът подкрепи Макс Телеком в спор за реклама

Съдържание от Николай Николов. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) се произнесе в полза на Макс Телеком в спор с Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за реклама за скоростен интернет. С решението си, което е окончателно и не подлежи на обжалване, съдът отмени наложената през 2011 г. санкция на оператора в размер на 266 500 лева.


В делото на втора инстанция ВАС установи, че рекламното послание "Вземи най-бързия мобилен интернет и спести 240 лева годишно" е коректно и не подвежда потребителите. Kампанията включва телевизионна и външна реклама и е проведена от декември 2010 до януари 2011 г. В мотивите си магистратите сочат, че в същия период операторът реално е предлагал мобилен интернет с максимално достижимата скорост, спомената в рекламата.


Според изпълнителния директор на Макс Телеком Питър Ковел, решението на съда ще позволи на компанията да осъществи напредък в обслужването на клиентите, като им предлага първокласен високоскоростен интернет за дома, офиса или навън.


През май 2013 г. Макс Телеком изплати напълно задълженията си към държавата за закупуването на допълнителен лиценз. Така клиентите на оператора ще могат да се възползват от предимствата на LTE услугите за още по-бърз пренос на данни. Макс Телеком планира това да стане през третата четвърт на 2013 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK