Международен бизнес джобен формат - италианските фирми, които инвестират и създават устойчиво развитие

Съдържание от ABC Design & Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Търговски обмен, възлизащ на около 3,5 милиарда евро през 2012 година, 800 активни фирми, 2 милиарда евро инвестиции в страната, оборот възлизащ на 5% от БВП и 25 000 работни места - това са цифрите на Италия в България, зад които се крият историите на предприятия, често средни и малки, които, във време на криза, избраха тази страна, за да интернационализират дейността си.


Въпреки кризата, Италия остава, след Германия, вторият по големина търговски партньор на България от страните членки, и трети в световен мащаб, с промишлено присъствие, което обхваща различни сектори като земеделие, производство - класическото на текстил, обувки и машиностроене, но и области технологично напреднали като енергетика и информационни и комуникационни технологии. Първите данни за 2013г. показват увеличение от 23,6% на вноса от Италия и 25,4% на българския износ към полуострова .


Това ще бъдат цифрите и темите, които ще обсъждат представителите на институциите и бизнеса по време на събитието "Международен бизнес джобен формат - малките и средни италиански предприятия в условията на българския пазар", което ще се проведе на 13 юни, от 9.00 часа, в хотел Шератон, в София.


Събитието, организирано от Италианския институт за външна търговия ИЧЕ и Конфиндустрия България, Сдружение на италианските предприемачи в България, с подкрепата на УниКредит Булбанк и Дженерали България, ще събере, в 3 последователни дискусионни панела, италиански и български експерти.


Измежду гостите, който ще вземат участие са - посланикът на Италия в София, Марко Контичели, Винченцо Боча - Председател на Пикола Индустрия към Конфиндустрия – основна организация на производствени фирми и на фирми предлагащите услуги в Италия, която обединява около 150 хил. предприятия, различни по размер и с общо 5,5 милиона служители, както и Джовани Саки - Директор на службата за координация на услугите за популяризиране на Система Италия към ИЧЕ, добре запознат с българската реалност, тъй като в миналото бе директор на института в София.


Интернационализацията в България е възможна и това ще бъде доказано по време на срещата, директно от няколко предприемачи, които чрез дейността си в страната, са направили собствените си фирми по-силни и конкурентноспособни.


Опита си ще представят групите Caraglio (енергетика и инсталация), Martinelli (логистика и внос - износ), MBM Metalwork (машиностроене), PVB Power (енергетика) и Rigoni di Asiago (биологично земеделие), които ще разкажат за предприетите възможностите, но и за срещнатите трудности. Основните сектори, в които работят италианските фирми са: текстилна индустрия, електроника, възобновяема енергия, инфраструктура, третичен и обувен сектор.


Конференцията ще завърши с дискусионен панел, който ще се фокусира върху финансовите инструменти на разположение на фирмите, и в който участие ще вземат: Андреа Казини-Главен оперативен директор на УниКредит Булбанк и Диана Манева - Изпълнителен Директор и член на Борда на Директорите на Дженерали България, Никола Стоянов- Изпълнителен директор на Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Борислав Стефанов- Директор на Българска агенция за инвестиции.С подкрепата на:


УниКредит Булбанк


Generali България

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK