Бегач покорява 5-те най-високи върха у нас само за 24 часа

Съдържание от XCoSports Bulgaria. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Това лято един човек ще направи нещо, което никой друг не е правил - за 24 часа Кирил Николов-Дизела ще опита да покори петте най-високи върха в България с бягане. Той ще изкачи пет планини една след друга на 14 и 15 август, за да докаже, че когато има цел и хъс, възможностите са неограничени.


Европейски вицешампион по ориентиране, Дизела е и най-добрият ни планински бегач в момента. В предизвикателството "Пет върха" той ще покаже бягане и ориентиране на световно ниво, за да вдъхнови всички, които спортуват и обичат природата. Кирил ще измине общо 100км по пет трасета и ще преодолее 7000м денивeлация пред погледите на всички, които се интересуват от бягане и следят приключението му на живо или онлайн в реално време.Маршрутът


Стартът е на 14 август, в 18ч от местността Паниците под връх Ботев, а финалът е в кв. Драгалевци в София на 15 август, също около 18 часа.


Включени са следните пет трасета:


•Местност Паниците, Стара планина – вр.Ботев – Паниците


•Х.Вихрен, Пирин – вр Вихрен – х.Вихрен


•Местност Трите буки, Осогово – вр. Руен – Трите буки


•К.к.Боровец, Рила – вр. Мусала – к.к.Боровец


•Кв. Драгалевци, Витоша – вр. Черни връх – кв.Драгалевци


Предизвикателството "Пет върха" можете да проследите на уебсайт www.fivepeaks.bg ;


Приключението ще бъде заснето на видео с екшън камери GoPro, а филмът – разпространен в Интернет, за да станем всички съпричастни с най-голямото предизвикателство в планинското бягане у нас.


Кирил Николов – Дизела


Националният състезател по ориентиране и планинско бягане, Кирил Николов – Дизела, е роден през 1982 г. В момента той е най-добрият ориентировач и планински бегач на България. Изключителните му постижения включват:


•Европейски вицешампион по ориентиране за 2012г.


•6-то място на Световно първенство по ориентиране 2012 г.


•1-ви места в най-големите щафети по ориентиране в света - Юкола и 10 Мила – с финландския му отбор "Калеван Расти" през 2010 и 2012 г.


•Три пъти 1-во място в екстремното комплексно състезание XCo Adventure Cup – през 2010, 2011 и 2012.


Инициативата се организира от XCoSports България с подкрепата на Александър Логистикс, а екипировката на атлета е осигурена от Salomon.


Повече за инициативата "Пет върха" можете да видите на уебсайт www.fivepeaks.bg, както и във Facebook страниците на Кирил Николов-Дизела и XCoSports Bulgaria.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK