Започна строежът на най-новия търговски център в София – Plaza West

 

©

 Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

София, юни 2013г. Започна строежът на най-новия многофункционален търговско-развлекателен комплекс в София – Plaza West. Модерният шопинг мол се намира в западната част на столицата, в квартал Люлин, на строящата се западна дъга на Околовръстния път, срещу вече действащия магазин Baumax. Така районът около новия комплекс се превръща в привлекателна търговска дестинация.


Инвестиционният проект възлиза на 50 милиона лева.


Plaza West ще се състои от различни по големина търговски площи, разположени на три нива, като общата отдаваема площ е 25,600 м2, а разгънатата застроена площ – 37,750 м2. За удобството на посетителите е предвиден открит паркинг на две нива за 725 автомобила. Очаква се търговският център да бъде завършен и официално открит през пролетта на 2014 година.


Голяма част от търговските площи на Plaza West вече са заети. Френската верига за спортни стоки и лидер в бранша Decathlon нае над 3 000 м2 и ще отвори врати заедно с откриването на търговския комплекс. Decathlon предлага облекла, уреди и аксесоари за над 65 вида спорт на достъпни цени.


Миксът от наематели в Plaza West включва също хипермаркет на Carrefour, който се помещава на 9 500 м2, съвместен магазин на търговската верига "Зора" и мебелната къща "Homey" – 2,650 м2, кино "Арена" с шест зали, магазини за дрехи и обувки, аксесоари, козметика, черна и бяла техника и други стоки на водещи модни производители и световни марки, както и ресторант и заведения за бързо хранене. За най-малките е предвиден и специален детски кът.


"Радваме се, че западната част на София ще има своята съвременна шопинг дестинация – Plaza West. Ще осигурим на столичани модерна среда за пазаруване и развлечения; на семействата – място, където да прекарат свободното си време; на децата – атрактивни забавления; на техните родители – богат и качествен избор сред най-добрите брандове в България. Сигурни сме, че Plaza West ще се превърне в предпочитано място не само за живеещите в Люлин и западните части на София, но и за всички столичани и гости на столицата", коментира Таня Косева-Бошова, представител на компанията-инвеститор.


Управителят на 3D Retail Management и водещ консултант на новия търговски център Давид Давидов добави: "Доверието към проекта на водещи европейски търговски вериги като Carrefour и Decathlon, които вече се включиха в него, е отлична индикация за потенциала му. Сигурни сме, че имайки тази база, ще успеем да допълним микса от наематели с търговски марки, изцяло ориентирани към очакванията и нуждите на потенциалните клиенти. От изключителна важност за успеха на Plaza West е и бързо развиващата се в района инфраструктура, осигуряваща му отличен достъп на неограничен брой посетители."


Plaza West е достъпен и за хората, които ползват градски транспорт. На пешеходно разстояние от новия търговски център спират автобусните линии № 42, 81, 82, 111, както и тролеи № 6 и 7.


Инвеститорът на Plaza West е Stirling Properties Bulgaria EOOD, чийто екип е осъществил редица успешни проекти в областта на недвижимите имоти, сред които Европейски Търговски Център и Бургас Плаза. Главен изпълнител е АТ Инженеринг 2000 ООД, архитектурният проект и интериорният дизайн са изготвени от архитект Илиан Илиев и неговото студио Planning, а консултанти по отдаване на търговските площи са 3D Retail Management и Colliers International.


"Plaza West e очаквано и естествено развитие на пазара на търговски площи в София. Концепцията и локацията на проекта са адекватно подбрани, за да покрият пазар със сериозен потенциал, който до момента оставаше встрани от фокуса на инвеститорите и за който определено има активен интерес от търговците", коментира Боряна Пенева, Мениджър отдел "Търговски площи" в Colliers International.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK