Училище "Луи Брайл" в София се реновира по проекта CITIZEN DAY

 

© M3 Communications Group, Inc.

 Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл" беше ремонтирано частично по време на доброволческа акция, насочена към подобряване на средата и условията, в които децата живеят и учат. Доброволците в кампанията обновиха училището и двора, като боядисаха класни стаи, окосиха тревните площи и почистиха двора на училището. Всички лампи във физкултурния салон, както и на първия етаж на училището, бяха сменени, а футболното игрище беше изцяло реновирано.


Инициативата е част от ежегодната доброволческа кампания на Л'Ореал България и се провежда за четвърти пореден път у нас.


"Оценяваме високо подкрепата, която социално отговорни компании като Л'Ореал оказват на нашето училище. Някои от лампите не бяха сменяни години наред, но сега целият етаж е добре осветен. Вярвам, че по този начин, стъпка по стъпка, ще успеем да постигнем така необходимото обновление и освежаване на училището", сподели Елка Белокапова, директор на училището.


"Всяка година служителите на Л'Ореал от над 100 държави вземат участие в доброволчески дейности по повод Citizen Day. За четвърта поредна година екипът на Л'Ореал България е част от тази прекрасна инициатива. Целта на проекта е да се подчертае значението на доброволческия труд и да призове хората да подкрепят своите местни общности. Аз съм изключително щастлива от факта, че тази година оказваме подкрепа на толкова значима институция, каквато е училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл", каза Бриджит Стрелър, генерален директор на Л'Ореал България.


Citizen Day стартира в световен мащаб през 2010 г. с цел да даде израз на ангажираността на Л'Ореал към социалната отговорност на компанията, като организира ден на колективни доброволни действия от страна на своите служители. Проектът е вдъхновен от церемонията по случай 100-годишнината на Л'Ореал през 2009 г., когато в световен мащаб се реализираха символичните на брой 100 обществени събития, в рамките на които служителите на компанията бяха поканени да вземат участие на доброволчески принцип. Оттогава всяка година Л'Ореал мобилизира своите служители в целия свят за един ден, посветен на доброволчески дейности.


Инициативата на Л'Ореал е световна ежегодна практика като част от дългосрочната политика на компанията да създава еднакви възможности за всички и да подкрепя проекти, които допринасят за интеграцията на общността.За Л'Ореал:


Л'Ореал, лидер в света на компаниите за красота, има над 100-годишна световна история в доставянето на всякакви продукти за красота и с времето е изградила портфолио от 27 международни, разнообразни и престижни марки, които са без конкуренция на пазара. С продажби, възлизащи на 22 млрд. евро през 2012 г., Л'Ореал осигурява работни места на 72 600 души по целия свят. През 2013 г. Ethisphere Institute, водещ международен мозъчен тръст в сферата на бизнес етиката, корпоративната социална отговорност и устойчивост, призна Л'Ореал за една от най-етичните компании в света. Това е четвъртият път, в който Л'Ореал получава това отличие.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK