Фондация "Сийдър" представя иновативен подход за работа с деца и младежи в неравностойно положение, подпомагащ тяхната социална интеграция

Съдържание от Фондация "Сийдър". Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Фондация "Сийдър" организира еднодневна конференция на тема "Планиране с акцент върху личността" като иновативен подход при работа с деца и младежи" по проект "Участието на потребителите в процеса на вземане на решения - стъпка към пълна социална интеграция", договор BG051PO001-7.0.01-0122, Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-7.0.01 "Без граници – Компонент 1". Събитието ще се проведе на 28.06.2013 г. (петък) от 09:30 до 15:30 ч. в Зала "Европа" на "София Принцес Хотел". Участниците на конференцията ще имат възможност да научат повече за подхода и да чуят от социални терапевти и деца и младежи с интелектуални затруднения за техния опит в прилагането на пилотния за България проект, както и да обсъдят какво е неговото бъдеще.


През изминалата година Фондация "Сийдър", заедно с партньорите по проекта Община Кюстендил и уелската организация "Лърнинг Дисабилити Уелс", направи първата крачка за прилагане на иновативни за България практики в социални услуги за деца и младежи с интелектуално затруднение в гр. Кюстендил, които осигуряват включването им във вземането на решения относно собствения им живот. Използваният в проекта подход "Планиране с акцент върху личността" има за цел да позволи на децата и младежите да изразят мнение, да споделят своите интереси и мечти, както и да планират своето бъдеще.


Фондация "Сийдър" съществува от 2005 г. Целта й е да ускори положителните социални промени в България, като подпомага предлагането на качествени социални услуги и грижи за деца и младежи в неравностойно положение. Нейна е заслугата за успешното закриване на ДДУИ – с. Горна Козница през 2010 г., създаването на ЦНСТ "Сияние" в партньорство с община Кюстендил и плавния преход на 24 деца и младежи към интегриран начин на живот в града. Освен дейността си в Кюстендил, фондацията подкрепя развитието на социалните услуги в Казанлък.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK