Пощенска банка представя практики за корпоративна екологична отговорност

Съдържание от Proximity Sofia

Днес Пощенска банка представя добри практики за опазване на околната среда и устойчиво развитие на "зелен" форум, организиран от b2b Media с цел популяризиране на бизнес решенията за екологична отговорност.


Конференцията започва със специално видео обръщение от Янез Поточник, комисар по околната среда в Европейската комисия, а международен опит ще споделят н. пр. Коре Янсон, посланик на Кралство Дания в България и Щефан Гебесхубер, търговско аташе към посолството на Австрия. Сред участниците от българска страна са представители на водещи компании с внедрени зелени практики, сред които Пощенска банка, "Загорка", XELLA България, "Мева България", "Шрак Техник" и др. В дискусиите ще се включат и представители на Министерство на околната среда и водите и Столична община.


Пощенска банка е пионер сред финансовите институции в страната с последователна дългогодишна политика за корпоративна екологична отговорност и успешно внедрени практики за ограничаване на вредните емисии и опазване на околната среда. Дългосрочната цел на зелената политика на институцията е постигане на устойчива промяна в навиците на потребление както на служителите, така и на доставчиците и кредитополучателите.


В рамките на форума д-р Вирджиния Желязкова, мениджър "Опазване на околната среда, управление и анализи на разходите" в банката представя системен подход за измерване на разхода на енергия, вода, хартия и др. консумативи в обектите на банката. Чрез специална методология се изчислява общото потребление на енергия в киловатчасове и се трансформира в емисии въглероден двуокис. В банката е внедрена и процедура за мониторинг и управление на екологичния риск при кредитиране. Целта й е включването на управлението на екологичния риск в процеса на одобряване и наблюдение на кредити, което гарантира не само спазване на законодателството, но и намаляване на замърсяващите бизнес дейности.


Във финансовата институция функционира и специален Зелен борд за по-добро координиране и управление на дейностите, свързани с опазването на природата. В него участват 15 доброволци, решени да разпространяват екологичната кауза в рамките на организацията, като за периода от 5 години от създаването на Борда в организацията са реализирани над 100 вътрешни проекти за екологична отговорност.


След дискусионната част на конференцията традиционно ще се състои награждаване на "Най-зелените компании в България 2012". Г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, ще връчи призовете за първите три места в категория "Най-зелена финансова институция". Пощенска банка е носител на отличието за най-зелена институция за 2011 г. във второто издание на конкурса на b2b Media.
Пощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.


Юробанк е европейска банкова организация с 67,7 млрд. евро активи (към 31.12.2012), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк има ключово присъствие в Гърция и водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.
Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.


Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK