Откриват Първи международен пленер по живопис "Обзор 2013"

Съдържание от Имидж Едвъртайзинг. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 21 юли в Обзор ще започне първият международен пленер по живопис "Обзор 2013". В продължение на десет дни майстори на четката от страната и чужбина ще пресъздават върху платната си красотата и чара на крайморския град.


Сред участниците в пленера ще са стенописецът Пейно Пейнов, живописецът Петър Борджошки, докторът по езикознание и изобразително изкуство Людмил Веселинов, Ясмина Юбисавлевич и Драган Йованович от Сърбия, и др. В черноморския град продължават да постъпва заявки за участие от български и чуждестранни живописци.


Международният пленер "Обзор 2013" е организиран по инициатива на местното кметство и има амбицията да се превърне в една от традиционните творчески прояви в града. Всеки от художниците – участници в първото му издание, ще дари по една своя картина на кметство Обзор и така ще се положи началото на колекция, която през следващите години местната администрация възнамерява да обогатява.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK