Canon представя две изложби на Празниците на изкуствата "Аполония 2013"

Изложба на площад Аполония

© Canon България

Изложба на площад АполонияСъдържание от Canon България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

28 август 2013, София. Canon, световният лидер в решенията за създаване и възпроизвеждане на изображения, представя две фотоизложби на "Аполония 2013" като част от традиционната си подкрепа за българското изкуство. Освен участник Canon България е генерален спонсор на културния фестивал, който се провежда за 29-и път.


"Радваме се, че и тази година имаме възможността да подкрепим българските творци в рамките на този изключителен форум на българската култура", каза Атанас Настрадинов, управител на Canon България. "Фотографското изкуство винаги е намирало достойно място за изява и тази година няма да бъде изключение", допълни той.
Canon България ще участва с две фотографски изложби – "Снимка на годината" и "Посланици на Canon".


"Посланици на Canon" е амбициозен проект на Canon Europe, в който участват 12 от най-известните фотографи в света, които създават нова и още по-тясна връзка между Canon и професионалната фотография. Те представляват една интернационална група от творци, представители на разнообразни жанрове във фотографията – от фотожурналистика и фотография на живата природа до модна и сватбена фотография. Общото между тях е, че те са изключителни професионалисти и имена от високa класa, признати и уважавани от своите колеги в цял свят, и носители на най-високите стандарти във всички аспекти на своето изкуство. Професионалисти, които от дълги години използват фотоапаратите от серията EOS на Canon в своята работа, съчетавайки страстта си към фотографията с удоволствието да снимат с фотоапаратите на Canon. Изложбата ще бъде подредена на площад "Аполония" в Стария град.


Традиционната изложба "Снимка на годината – България 2012" ще бъде представена в галерията на читалище "Отец Паисий" в Созопол. Творбите, подбрани и подредени от Иво Хаджимишев, съдържат колекция от най-добрите фотографии, участвали в конкурса за тази година.


Партньорството между Canon България и "Аполония", което компанията изгражда вече 13 години, е израз на корпоративната философия "Киосей" на Canon по света, а именно – всички да живеем и работим заедно в полза на цялото общество. Това е принцип, възприет от всички служители на Canon и прилаган в обществените дейности и взаимоотношенията на компанията с клиенти и партньори.


"Аполония 2013" се открива на 30 август и продължава до 7 септември 2013 г. в Созопол. Цялата програма на фестивала е изпълнена с най-добрите спектакли, представени през годината, елитни концерти, книги, филми и изложби и можете да я намерите на www.apollonia.bgЗа Canon Europe
Canon Europe е регионален представител за продажби и маркетинг на Canon Inc., опериращ в 120 страни и с повече от 11 000 служители в цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).
Canon Inc. е основана през 1937 г. със специфичната цел да създаде за своите клиенти камерата с най-високо качество. Оттогава непресъхващата страст на Canon към "Силата на изображението" е развила високи технологии на много други пазари и е превърнала компанията в световен лидер във фотографските и копирните технологии както сред крайните потребители, така и сред бизнес клиентите.


Портфолиото на компанията включва продукти, които варират от цифрови компактни и огледално-рефлексни фотоапарати, през телеобективи и преносими рентгенови апарати до мултифункционални принтери за производство – всички обезпечени с редица първокласни услуги от Canon.


Canon инвестира постоянно в R & D, за да осигури най-качествените и най-иновативните продукти и услуги и да удовлетвори творческите потребности на всички свои клиенти. Технологиите на Canon позволяват на всеки клиент – от любителите фотографи до професионалните компании за печат, да реализира собствената си страст към изображението.
Canon вярва, че грижата за интересите на обществото и опазването на околната среда са неразделна част от добрите бизнес практики. Това Canon е въплътила в своята корпоративна философия Kyosei: "За да живеем и работим заедно за общото благо."


Допълнителна информация за Canon Europe е достъпна на адрес: www.canon-europe.com

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK