Konica Minolta с първенство в еко стандартите

 

© Коника Минолта

 Съдържание от Konica Minolta. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Konica Minolta отново е с водещи позиции от гледна точка на опазването на околната среда и устойчивото развитие, благодарение на основните си отличия за корпоративна социална отговорност (КСО). Освен с новия сертификат "Blue Angel", продуктите на Konica Minolta са отличени и със "Златен" статус, покривайки стриктните изисквания на EPEAT.


София, 4 септември 2013г.


Многофункционалните системи на Konica Minolta са първите лазерни устройства, получили сертификат Blue Angel. През 1992 г. Konica Minolta бе първата компания в печатния сектор, получила Blue Angel сертификация. Освен това, EPEAT, глобалният регистър за зелена електроника, добавя 14 Konica Minolta bizhub МФУ към своя американски продуктов регистър, давайки им "Златен" статус.


Престижният немски еко сертификат Blue Anglel е световно известен и надежден съветник при покупка на безопасни за околната среда покупки. Той се присъжда само на продукти, които – от холистична гледна точка – са от значителна полза за природата и едновременно с това покриват високи стандарти за работоспособност, здраве и безопасност на работното място. Това е гарантирано от класифицирано жури, немското федерално министерство на околната среда, федералната агенция за околната среда, както и RAL gGmbH.


Наскоро обновеният критерий на стандарта Blue Angel (RAL-UZ 171) покрива изменения, касаещи няколко параметра, като въвеждането на тест стойност за фини и свръхтънки частици (UFPs) за устройства по-малки от 250 литра, по-строги изисквания, касаещи изчисляването на консумацията на енергия и намалени лимити за потребление на енергийната консумация и спящия режим. Многофункционалните устройства на Konica Minolta bizhub C224e, C284e, C364e, C454e и C554e покриха изискванията на новия стандарт на Blue Angel RAL-UZ 171 и са първите лазерни устройства, отличени с еко стандарт от такъв висок ранг.


"Горди сме да получим тези две изключителни отличия, потвърждаващи нашия постоянен стремеж към съвършенство като корпоративен гражданин. Най-важното за нас е, че тези престижни награди доказват пред нашите клиенти, че използват "най-доброто от най-доброто", касаещо и екологичните условия", споделя Пенко Иванов, Мениджър Продуктов Маркетинг в Коника Минолта България. Съвсем наскоро, компанията стана носител на наградата RobecoSAM Gold Class, което я прави водещ доставчик сред всички МФУ производители по отношение на устойчивостта и за десета поредна година е включена в FTSE4Good Global Index от FTSE Group * (FTSE) в Обединеното кралство, един от най-известните индекси в света за социално отговорните инвестиции (СОИ **) общности.


Повече информация за зелената политика на Konica Minolta можете да намерите тукПовече за Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД


KONICA MINOLTA E СВЕТОВЕН ЛИДЕР в производството на цветни многофункционални устройства за офиса, с дългогодишен и утвърден опит в глобален мащаб. Компанията предлага цялостни решения в областта на печата и управлението на документи. В нея работят над 41 500 служители, а продуктите и услугите ни се предлагат в 14 000 търговски и сервизни центрове в 64 държави по цял свят.


Коника Минолта Бизнес Сoлюшънс България ЕООД е част от глобалната мрежа на Konica Minolta. Компанията е основана през 2005 година. Към настоящия момент за нея работят 40 висококвалифицирани служителя и разполага с 4 официални представителства, във всяко от които има налични демо устройства:


•Централен офис:
София 1766, Младост 4, Бизнес Парк София сграда 8А, етаж 7


•Офис Варна:
Варна 9020, бул. "Ян Хунияди" 31, етаж 3, офис 12


•Офис Пловдив:
Пловдив 4000, бул. "Дунав" 5, Бизнес Парк Роял Сити


•Офис Стара Загора:
Стара Загора 6000, ул. "Генерал Гурко" 58, ет.2


Клиентите ни в България могат да разчитат на унифициран подход при осъществяването на проекти. Имаме многобройни успешни практики в големи финансови, логистични, фармацевтични и други компании.


Коника Минолта е пазарен лидер в България. Компанията е силно фокусирана в областта на решенията за дигитален печат за малки, средни и големи компании. Продуктовата й гама включва многофункционални устройства и принтери за печат, софтуерни приложения, свързани с печата, електронните документи и дигиталния архив; производствени цифрови машини за цветен и чернобял печат, подходящи за печатници и маркетингови агенции.


Компанията е търговско дружество, регистрирано в България и директен вносител на техника, а не представителство, като по този начин поддържа складови наличности, които осигуряват едно от големите предимства на компанията – да прави директни доставки на техника в България.


Коника Минолта България разполага със собствена и партньорска структура, с която се осигурява национално покритие, като се следват европейските стандарти за качество на Коника Минолта.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK