ОББ подкрепя международния фестивал "Сцена на кръстопът"

Съдържание от M3 Communications Group, Inc.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

4 септември 2013 г., Пловдив. ОББ е основен спонсор на международния фестивал "Сцена на кръстопът", който традиционно ще се проведе между 10 и 23 септември 2013 г. в Пловдив. Подкрепата на това културно събитие е част от дългосрочната политика на банката в областта на изкуството и културата в България.


"Тази година с гордост партнираме на "Сцена на кръстопът" – едно от най-значимите културни явления в България", коментира Анка Костова, мениджър "ПР и спонсорство", Обединена българска банка.


Тя взе участие в пресконференцията, която се проведе вчера в Пловдив по повод предстоящото откриване на фестивала на 10 септември 2013 г. "Щастлива съм от факта, че фестивалът всяка година привлича все повече почитатели на културата и театралното изкуство. Това е сигурен знак, че усилията в подкрепа на изкуството не остават незабелязани", каза г-жа Костова. Пресконференцията бе открита от проф. Стефан Данаилов – основател и творчески директор на фестивала, и г-н Иван Тотев, кмет на Община Пловдив, домакин на събитието.


Тази година в програмата на "Сцена на кръстопът" са включени различни атрактивни представления, арт срещи, работилници на открито, изложби и спектакли. В рамките на фестивала посетителите ще имат възможността да бъдат сред първите, които ще видят премиерата на спектакъла "Възвишение" на режисьора Иван Добчев, както и "Женско царство" на Мариус Куркински, "Почти представление" на Явор Гърдев, "Гарванът" на Бина Харалампиева и много други постановки. Театралното събитие ще бъде закрито с постановката "Хората от Оз" с участието на Цветана Манева, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова.


Представленията започват всеки ден от 19.00 или 19.30 часа в Дома на културата "Борис Христов" (Бившия синдикален дом), като всеки желаещ може да си купи билет от касата на Драматичния театър в Пловдив, както и от специално откритата за случая каса в близост до театралните колони.
За "Сцена на кръстопът"


Фестивалът "Сцена на кръстопът" е учреден през 1997 г. в град Пловдив по инициатива на видния български актьор Стефан Данаилов и със съдействието на Община Пловдив, Министерството на културата и Драматичен театър – Пловдив. С времето се превръща в традиционен есенен фестивал в Пловдив и се утвърждава като едно от най-внушителните културни явления не само в страната, но и в Европа. В програмата му се включват от 20 до 25 театрални прояви и 7-8 съпътстващи събития – кръгла маса, семинари, научни конференции, представяне на книги, творчески арт срещи, изложби с театрална тематика и др.


За Обединена българска банка


Учредена през 1992 г. след сливането на 22 български регионални търговски банки, Обединена българска банка е първият и най-мащабен консолидационен проект в българския банков сектор. Банката поддържа и развива устойчива политика на корпоративна социална отговорност като част от активния си ангажимент към обществото, неговите членове, неговата история и бъдеще. Цялостната стратегия на ОББ в сферата на корпоративната социална отговорност е насочена към няколко основни линии на подкрепа, тясно обвързани със съхраняването на обществените устои в исторически и културен план, с поощряването на иновативните изяви в изкуството и науката, с подкрепата за спорта и активния начин на живот и не на последно място – с отговорността към уязвимите членове на обществото.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK