Пощенска банка представя за първи път в България "Спестовен жилищен кредит"

Съдържание от Proximity Sofia. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Пощенска банка представя за първи път на българския пазар иновативния "Спестовен жилищен кредит", с който лихвата по кредита намалява автоматично, когато клиентите увеличават размера на спестяванията си в банката. Същевременно клиентите запазват дохода от средствата си и продължават да разполагат с тях напълно свободно. Рекламната кампания за новия жилищен кредит се провежда под мотото "Колкото повече спестяваш, толкова по-малка вноска плащаш".


Новият кредит се отпуска в лева и е с цел покупка на жилище, строеж или ремонт. Първоначалната лихва е 6.5% и ще намалява до 5.9%, в зависимост от размера на спестяванията на клиента. Необходими са само спестявания от 1001 лв., за да може клиентът да получи отстъпки от лихвения процент. Максималната сума на кредита е 500 000 лв. със срок на погасяване до 35 години.


"Собственият дом е най-хубавият дом. Малко неща в днешно време ни дават сигурност – две от тях са именно домът и спестяванията. С този нов продукт клиентите могат да имат и двете и реално да спечелят. Как става това – например клиент е изтеглил кредит от 60 000 лева за срок от 35 г. при променлива лихва от 6.5 % и месечна вноска 362 лева. Ако за целия период на кредита той поддържа средно месечен баланс от 5500 лв. по сметките си в банката, то променливата годишна лихва по кредита му автоматично ще се намали до 6.2%. Това му дава възможност да спести от разходите за лихви, като при това да получава и приходи от спестяванията си. Комбинираните продукти са бъдещето на пазара и отдавна познати в Западна Европа и сме щастливи, че можем да предложим на клиентите си иновативен продукт, който предоставя толкова много възможности и свобода за личен контрол", коментира Румен Радушев, началник управление "Жилищно кредитиране" в Пощенска банка.


Предложението позволява на клиентите да спестят значителни суми от намалената лихва, като в същото време запазват доходността от спестяванията си във всички свои сметки в Пощенска банка, съгласно условията на съответния продукт (разплащателна сметка, спестовна сметка и депозит). При това клиентите могат да откриват нови сметки във всеки един момент, а наличните по тях средства автоматично ще се добавят към общия размер на спестяванията и ще се взимат предвид при калкулирането на лихвената отстъпка по жилищния кредит. Клиентите също така могат да закриват и теглят средствата си без ограничения.


До края на годината Пощенска банка предлага новия продукт без такса кандидатстване и без такса за предсрочно погасяване със собствени средства след третата година.


На 16 септември, паралелно със старта на рекламната кампания на продукта, банката стартира и специален сайт www.SavingLoan.bg, на който е разработен интерактивен кредитен калкулатор. С него клиентите могат сами да изчислят с колко ще намалее месечната им вноска по кредита, а също и какъв ще бъде размерът на спестяванията за целия период на кредита, както и да прегледат допълнителна информация за продукта.


Спестовният жилищен кредит се предлага с пакет "Улеснение", с който клиентите получават услугата Интернет банкиране "е-postbank". Пакетът включва превод на работна заплата по сметка с дебитна карта в Пощенска банка, SMS известяване, Интернет банкиране и сключване на петгодишен застрахователен пакет "Живот".


Повече информация за новия продукт можете да намерите тукПощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк е европейска банкова организация с 67,7 млрд. евро активи (към 31.12.2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк има ключово присъствие в Гърция и водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK