Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното

 

© SOS Детски селища България

 Съдържание от SOS Детски селища България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Днес за нуждата от образование се пише и говори много. Уж всички сме убедени в неговата сила, а сме безсилни срещу необразоваността. Статистиката е тъжна. Наблюдава се нарастване на неграмотното население и увеличаване на дела на непосещаващи училище особено в средното образование. 1,2 от населението над 7 години никога не е посещавало училище, а 1,5% от населението на 9 и повече години е неграмотно. Причините са различни, но най-често финансови. Уж всяко дете има право на образование, а не всяко дете може да си го позволи. Това са фактите. Това е реалността. Това е днес.


Затова SOS Детски селища България провежда кампания "Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното", с която иска да гарантира на децата, за които се грижи, достъпа до това изконно човешко право – образованието.


И понеже е излишно само да се говори и пише за нуждата от образование SOS Детски селища България вече действа и за да ви увери в това, ви кани да надникнете в бъдещето.
Притеснявате се, че не сте готови за там, защото не знаете чужди езици и се опасявате да не останете неразбрани? Не се тревожете, годината е 2031 и "Преводофона" вече е изобретен. Той може да превежда директно в ухото ви реч на непознат език. Дори можете да се запознаете със създателя на това революционно изобретение – инженер Венци Радев.


Сега пък не знаете как да стигнете до бъдещето? И за това има решение и то се казва "Автомолет". Годината е 2026, а уличните задръствания отдавна са останали в миналото. Автомолетът, който бележи новата ера в персоналния транспорт, е изобретение на Алекс Маринов. Запознайте се и с него.


Тези и още много революционни изобретения ви очакват в бъдещето. Чак не ви се връща, нали? Ако искате това да е бъдещето, инвестирайте в него сега с един клик на www.futurestarter.bg. Дарете 20 лева или сума по ваш избор.


Бъдещите изобретатели – и Венци Радев, и Алекс Маринов - са днешните деца на България. Но дори и творците на бъдещето трябва да ходят на училище. А днес много деца, лишени от родителски грижи, се нуждаят от съвременни условия за обучение, от учебни пособия и транспорт до училище.


Почувствайте се горди от факта, че сте българи и тези изобретения са дела на българските деца. Инвестирайте в образованието им днес, така че утре те да променят вашето бъдеще към по-добро благодарение на своите постижения.За SOS Детски селища България:


Вече 23 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското Сдружение е равноправен член на международната организация SOS Детски селища, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни.


В България Сдружението полага грижи за над 700 деца, живеещи в общностите SOS детските селища в Трявна и Дрен, общностите SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, Велико Търново и Радомир.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK