Вземете международно признат сертификат по юридически английски с BRITANICA ILEC (Cambridge English: Legal)

 

©

 Съдържание от Britanica. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Бъдете конкурентни и успешни в сферата на правото, вземете сертификата за владеене на юридически английски, който удостоверява вашите знания пред международната правна общност.


Притежаването на сертификата на University of Cambridge ILEC ви дава предимство и увереност при ползване на специфична правна терминология, развивате уменията си за свободно общуване на английски език в сферата на правото.


Сертификатът ILEC удостоверява езиковите умения в международен правен контекст. Той е разработен с помощта на TransLegal – водеща европейска фирма на юристите-лингвисти и се признава от водещи юридически и академични институции като Асоциацията на европейските фирмени юристи, Асоциацията на европейските студенти по право, Френската търговска камара, водещата британска правна компания Linklaters, University of Edinburg, Boston University и много други. Тук може да видите подробно къде се признава ILEC.


В BRITANICA може да се подготвите и да се явите на ипзпит за сертификата ILEC.


Курсовете по юридически английски в BRITANICA са ориентирани към изучаване на теми от основните правни области - търговско право, корпоративно право, право на интелектуалната собственост, международно право, трудово право и др. Обучението е подходящо както за действащи юристи, така и за студенти по право.


Учебната програма подготвя кандидатите по формата на изпита. По време на курсовете се изграждат и развиват четирите основни умения - четене, слушане, говорене и писане. Изучават се текстове с правна насоченост, откъси от правни журнали. Лексиката се обогатява с фрази характерни за правната кореспонденция, развива се умението за говорима и писмена комуникация на английски език с колеги, клиенти, институции.


Изпитът за сертификатa ILEC се състои от 4 секции- Reading, Writing, Speaking и Listening, които тестват уменията на кандидатите по английски език в контекста на правната област. Изпитът продължава общо около 3 часа и 30 минути, в него се включват реални задачи и теми, които са част от ежедневието на специалистите в областта на правото.


Тук може да намерите подробна информация за сертификата и за формата на изпита.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK