Лидл България помага за зарибяване на родните реки с балканска пъстърва

Съдържание от Лидл България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Колкото повече балканки хванат онлайн феновете на Лидл България, толкова повече истински балкански пъстърви ще заплуват из българските реки. Инициативата е част от съвместната кампания на Лидл България и Риболовен клуб Балканка за зарибяване на водоемите у нас с млади пъстърви.


В периода 17-27 октомври всички фенове на Лидл България във Facebook ще могат да ловят онлайн риби чрез приложението "Дай шанс на Балканката!". В зависимост от броя уловени балкански пъстърви онлайн, Лидл България ще осигури съответния брой живи балканки. С тях Риболовен клуб Балканка ще зариби няколко реки в страната. Всеки, който желае да се включи в набирането на пъстърви, може да го направи на фен-страницата на Lidl във Facebook.


Балканската пъстърва е най-бързо изчезващият вид в нашите реки. Това е резултат от много външни фактори, сред които използването на забранени методи за риболов и зарибяването с чужди видове като американката, които изяждат храната, хайвера и малките на балканката. Лидл България застава зад идеята, че заедно можем да направим много за съхраняването на вида.


"Вярваме, че ще успеем да осигурим достатъчно пъстърви, за да дадем своя принос към повишаване на зарибеността на българските реки. Вярваме, че всички наши фенове, които наброяват над 100 000 в социалната мрежа Facebook , ще ни помогнат, за да го постигнем", заявиха от Лидл България.


На 29 октомври ще се проведе официално зарибяване на една от избраните реки, а останалите места ще се запазят в тайна.


С тази кампания Лидл България затвърждава своята дългосрочна ангажираност в грижата за природата у нас. Компанията финансира безплатна автобусна линия "Зелена Витоша" вече три поредни години. През изминалата година веригата бе отличена с 1-во място сред търговските вериги у нас в класация на Български дарителски форум.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK