Обучение на служители от Община Ихтиман по проект на ОПАК

Обучение на служители от Община Ихтиман по проект на ОПАК

© Община ИхтиманСъдържание от Община Ихтиман

През изминалия месец в хотел "Бор", Велинград, бе проведено изнесено обучение на първата група служители на общинска администрация по проект "Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация - гр. Ихтиман - гаранция за професионализъм и развитие", по договор с рег. №А12-22-189/04.04.2013 год. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПАК, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд по приоритетна ос 2 "Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07.


Организатор на обучението е фирма "Теза" ЕООД, определен след конкурсна процедура за изпълнител и сключен договор за "Предоставяне на цялостен набор от услуги за организиране и провеждане на присъствени, електронни и изнесени обучения" по проекта. Това е компания ориентирана към най-модерните технологии и средства за обучение през целия живот.


Дейността им е съсредоточена в областта на електронните образователни услуги и технологии. През 2007 г. получава сертификация ISO 9001:2000 за извършване на услуги по професионални обучения и доставка и инсталиране на специализирани приложни програми.
Във връзка с изпълнението на дейностите по проект "Повишаване на професионалната квалификация на служителите в общинска администрация - гр.Ихтиман - гаранция за професионализъм и развитие", обучението "Умения за работа в екип, делова комуникация и етика" бе предназначено за 40 служители от общинска администрация.


Партньорството е необходимо и задължително условие за успех в работата на една администрация, както в аспект на екипност, така и в аспект на допълняемост. Участниците в обучението се убедиха, че добрите отношения, уважението между членовете и активното участие на всички са важни предпоставки за ефективност и ако членовете на екипа са истински мотивирани за работа, екипът може да надхвърли очакванията.


Оказа се, че един екип е много по-ефективен, ако членовете му вземат пряко участие в определянето на целите му и периодично оценяват постигнатото, освен това те не просто постигат определени организационни цели, но и се развиват както в професионален, така и в личностен план.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK