Здравословно изкушение от Канада – кленов сироп "BERNARD"

 



Съдържание от ГЕО М7. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Изключителеният продукт с кехлибарен цвят е едно от хранителните чудеса на света и има много причини да бъде определен като безценен здравословен продукт, присъстващ на нашия пазар и покоряващ го с безспорните си лечебни качества.


Добрият и качествен кленов сироп има лек и приятен, ненатрапчив вкус на дърво. Той е алтернатива на захарта, като едно от основните му преимущества е че може да се използва и от диабетици. У нас кленовият сироп все още не се радва на голяма популярност, но е един от естествените продукти, доказал полезнността си за човешкото здраве и гарантиращ здравословен начин на живот.


Натуралният кленов сироп има доказани диетични свойства като приемането му не вреди на храносмилателната система и няма отбелязани вредни странични ефекти за човешкия организъм. По време на диетата с органичен кленов сироп се приемат натурални храни и вода. Заедно с диетичните си качества той притежава и очистителни свойства като спомага за по-бързата детоксикация на организма.


Кленовият сироп "BERNARD" е изключително богат на минерали, като най-силно изразени в неговия състав са натрий, калий, калций, магнезий, манган, желязо, мед, фосфор, сяра и силиций, които имат много голямо значение за растежа и развитието на организма, важни са за нормалното функциониране на имунната система и за генерирането на енергия в човешкото тяло.


В сиропа има още и витамини: А, В1, В2, В6, С и пантотенова киселина (В5). Има и показатели, които показват, че кленовия сироп е по-полезен природен продукт дори и от меда, а именно - по-ниската калоричност и по-високата концентрация на минерали от него.


Изследователят Navindra Seeram и колегите му от Университета на Роуд Айлънд, идентифицирали двайсетина изключително полезни съединения за човешкото здраве в кленовият сироп от Квебек (Канада), където се произвежда марката "BERNARD". Осем от тях никога не са били свързани с кленовия сироп до момента. Някои от тези съединения са известни със своето антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално, антираково и дори повлияващо диабета действие.


Високите концентрации на някои минерали в сиропа като цинк, тиамин и калций са наблюдавани, но те са вече известни. Изследователският екип наблюдавал значителни концентрации на фенолни съединения, открити в сиропа, които са известни със своите антиоксидантни свойства.


Тези феноли имат "противораково действие". Изследователите казват, че са развълнувани от тези резултати, защото сладките храни не особено често са свързвани с здравето.


Повече информация за оригинален кленов сироп "BERNARD" на сайта: www.maplesyrupbg.com

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK