Конкурс АГОРА с нов регламент

Съдържание от Платформа АГОРА

Конкурс АГОРА стартира петото си издание за най-успешна инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище с нов регламент. Конкурсното жури ще излъчи 5 финалиста измежду кандидатстващите инициативи в пет категории за развитие на местните общности в областите: "Общност в развитие"; "Солидарност и хуманност"; "Изкуство и култура за развитие"; "Перспективи за израстване"; "Най-продуктивно партньорство". Победителят в конкурса ще бъде избран измежду тях с прекия вот на аудиторията по време на официалната церемония, която ще се проведе на 14 март 2014 г.


Конкурсът ще отличи читалища, които с участието на гражданите са подпомогнали развитието на своите общности, мотивирали са местните хора за решаване на общностни проблеми, подкрепа на каузи, социални иновации, благотворителност, доброволчество. Това са онези читалища, изпълняващи изначалната си роля на обединителен център на местните хора, активни и иновативно мислещи.


Подробности за Конкурс АГОРА, наградите, както и документи за кандидатстване, можете да намерите на сайта на Платформа АГОРА: www.agora-bg.org, или на сайта на Конкурса: www.konkurs-agora.com.


Краен срок за кандидатстване: 23 февруари 2014 г.


Събитието се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация "Чарлз Стюарт Мот", в партньорство с Комуникационна агенция PRoWay, Университетското издателство "Св. Климент Охридски", Хотел "Рамада София", и с медийната подкрепа на Българското Национално Радио, dir.bg, и ngobg.info (информационен портал за НПО в България).


За трета поредна година в рамките на Конкурс АГОРА Министерството на културата ще отличи читалище - участник в конкурса със специална грамота за "Принос в развитието на читалищното дело".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK