"Аз, инженерът" – какво споделят участниците

Съдържание от Интер Експо Център. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Аз, инженерът" – новото предизвикателство пред българските млади технически умове стартира с участието на редица високотехнологични компании. Всяка една от тях е амбицирана да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти най-доброто от себе си на 5 март в столичния Интер Експо Център. Защо са решили да участват и с какво ги е впечатлила инициативата "Аз, инженерът" – ето част от отговорите на компаниите.


Елена Василева, Елемарк ЕООД:
"Мисля, че инициативата е доста интересна, защото на трудовия пазар се изпитва сериозен глад за инженери. Понеже е трудно да се учи инженерна специалност, доста младежи се насочват към други сфери като бизнес, право, хуманитарни науки и др. По този начин се надявам да се възбуди интересът на младежите и да се види, че има реализация за тях като завършат, както в България, така и в чужбина! Участието ни е свързано именно с това да се включим в процеса на избор."


Христо Христов, AIESEC TU Sofia:
"Впечатли ни с това, че е събитие, насочено към младите хора - студенти и ученици, които търсят пътя към науката и технологиите. Реализирайки подобно събитие, вие им предоставяте възможност да видят възможностите, които ще им се отварят, и да проверят и актуализират своите знания и умения.
AIESEC е най-голямата международна младежка организация и ние се стремим да развиваме лидерския потенциал и уменията на младите хора чрез организиране и реализация на различни социални и корпоративни проекти и международен обмен. Това ни кара да търсим различни възможности за срещи с млади и амбициозни хора, които вярваме, че ще открием и на организираното от вас събитие."


Тихомир Недев, Чипо Лабс:
"Инициативата ни впечатли, защото е насочена към младите хора, а ние твърдо подкрепяме развитието и интереса на младите в областта на високите технологии.
Участвахме в предишната инициатива - "Аз, ученикът" и след добрите впечатления оттам, решихме да се включим и в това събитие."


Иван Драгоев, HUTGRIP:
"Впечатли ни това, че се фокусира и показва интересната, вдъхновяващата част на инженеринговите професии по начин, който да е разбираем за младите хора.
Решихме да участваме, за да покажем, как може да се създават системи и решения, които да са приложими на световно ниво от млади хора в България."


Всеки желаещ да се срещне с участниците в "Аз, инженерът" е добре дошъл от 09.30 часа в Интер Експо Център – София. Целодневното инженерно събитие ще ви зареди с много емоции, положителни впечатления и амбициозни планове!


Повече информация за "Аз, инженерът" можете да откриете на страницата на Интер Експо Център, както и в социалните мрежи Facebook, LinkedIn и Google+.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK