Дигиталните устройства - предизвикателство за човешкото око

 

© Джой Фешън

 Съдържание от Джой Фешън. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

През 2013-та година броят на мобилно-свързаните устройства надхвърли населението на света. Смартфони, таблети и GPS системи са част отежедневието на повечето хора.


Честата употреба на мобилни цифрови устройства е свързана с нови предизвикателства за човешкото око. Гледането на цифровия дисплей значително увеличава броя на фокусиранията от далечно към близко разстояние, което силно затруднява мускулите в окото. Резултатът е зрителна умора, намалена способност за акомодация, замъглено зрение, сухота в очите и болки във врата.


Новитедигитални лещи от ZEISS осигуряват необходимия зрителен комфорт на хората, които всекидневно боравят с цифрови устройства.


Zeiss Digital Lenses са нова категория лещи, които осигуряват комфорт при ползването на цифрови устройства чрез комбинацията от зони за далечно и близко виждане с плавен преход между тях.


 

© Джой Фешън


Предимствата на дигиталните лещи са в това, че: подпомагат окото да фокусира по-лесно, намаляват стреса и напрежението презцелия ден и човек лесно се адаптира към тях. Те дават възможност на потребителите надигиталниустройства да поддържаткомфортно и ясно зрениепрез целия ден.


Усъвършенстваните прогресивни стъкла от своя стана улесняват всекидневието на тези, които имат нужда от корекция на зрението за различни разстояния. При шофиране, работа на компютър, комбинирана с четене на документи на хартиен носител и други, с прогресивните стъкла вместо два или три чифта, човек може да носи едни очила за близко, средно и далечно виждане. Тези стъкла облекчават ежедневието като комбинират различните зони – най-висока за виждане на далеч, средна за разстояния до 2 метра, и най-долу е зоната за виждане наблизо. Преходът между зоните при прогресивните стъкла е много плавен и това осигурява максимален зрителен комфорт.


 

© Джой Фешън


Дигиталните и прогресивните лещи се изработват чрез специална иновативна технология и имат перфектен естетически вид.


За идеално зрение и дигиталните, и прогресивните лещи трябва да са съобразени с формата на лицето, позицията на очите и много други индивидуални параметри, което се постига чрез вземане на мерки с високотехнологична система, наречена i-Terminal или на ръка от оптик или оптометрист. Това можете да направите бързо и лесно в някой от оптичните центрове на веригите GRANDOptics, JOY Optics и Zeiss Experience Center с мрежа от над 30 оптики в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Враца. Освен големия избор на рамки, качествена апаратура и многото локации, друго важно предимство на веригите оптики е гаранцията за адаптация – ако за период от един месец човек не усети комфорт при ползването на прогресивните лещи, в оптиките ще ги заменят с бифокални или еднофокусни стъкла.


За първи път производителите на различни марки прогресивни стъкла дават възможност на потребителите в България да ги закупят на половин цена т.е. – да платят само едното стъкло. В тази връзка оптики GRANDOptics, JOY Optics и Zeiss Experience Center обявяват месец април за месец на прогресивните стъкла.


Повече информация на www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK