Konica Minolta обяви разширяване на портфолиото си на Ipex 2014

Съдържание от Konica Minolta. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Вчера, на Ipex 2014, Konica Minolta обяви по-нататъшно навлизане на нови пазари, чрез разширяване на своето портфолио, като продължава да изгражда нови бизнес възможности за пазара на търговския печат.


На международното изложение за печатната индустрия Ipex, провеждащо се в ExCel, Лондон от 24-29 март, Konica Minolta показва как се експлоатира цифровите пазари на опаковки в малки тиражи, демонстрирайки KM-1 B2+ UV inkjet цветна преса. Тя ще позволи на търговския печат да разшири своите приложения с по-големи размери на листа за 3-панелни и 4-панелни брошури, джобни папки, плакати, POS материали, обгръщащи корици на книги на скоростта до 3300 листа на час.


Konica Minolta продължава да засилва своите позиции в производствения печат, като номер едно в средния клас цветни производствени устройства. На прес конференцията на Ipex 2014, компанията посочи, че има амбиции да заеме първо място в същия сегмент и по брой отпечатани копия. Към момента infoSource посочва за фискалната 2013 година, че Konica Minolta допълнително е подсилила своето първо място на европейския пазар за производствен печат. В Западна Европа компанията е постигнала пазарен дял от 54 % (MIF), а позициите й в Източна Европа са дори още по-впечатляващи: със своите 65% (MIF) пазарен дял, Konica Minolta е безспорен пазарен лидер в сегмента.


Друго устрoйство, което бе демонстрирано на изложението от Konica Minolta, е bizhub PRESS C70RLC, която печата със скорост от 18 стр/мин на безконечна етикетна хартия.


Свидетелство за стратегическия съюз между Konica Minolta и MGI Digital Graphic Technology е изложената на щанда на Konica Minolta система за топъл печат от MGI . В началото на 2014 г. Konica Minolta, Inc. купи миноритарен дял в MGI. Специалният продукт предлага цифров печат с метално фолио с възможност за персонализация, благодарение на нова функция на системата си за частично лакиране. Може да бъде използван за офсет и дигитални отпечатъци на обикновена хартия, както и на пластмаса, банери и пликове.


На щанда на Konica Minolta може да се види и демонстрация на софтуери за автоматизация на печатния процес, web-to-print, управление на цвета, както и 12 работещи системи. Сред тях е и показаната за първи път на Ipex bizhub PRESS C1100, със скорост от 100 стр/мин подходяща за търговския печат, копирни центрове и централни репрографски отдели, която ще бъде пусната на пазара по-късно през 2014г.


По време на Ipex, компанията ще предлага експертна консултация на своите посетители за това как да повишат своите печалби, използвайки услуги с добавена стойност и цифрови решения чрез множество работни процеси, приложения и продукти.


На прес конференцията, Олаф Лоренз, Генерален Директор, Международен Маркетинг Отдел, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH каза: "Класическия цифров бизнес от търговски и индустриални принтери премества фокуса си от аналогов към цифров – с многобройни възможности за генериране на допълнителен бизнес. Докато офсет пазара все още покрива 107 милиарда евро приходи, цифровия покрива едва 7.7 милиарда евро. Цифровия цветен печат ще претърпи годишен ръст от около четири на сто до 2017. Знаейки това, Konica Minolta реши да разшири обхвата си в нови пазари и да разшири продуктовото си портфолио, тъй като сме посветени на печатната индустрия и сме убедени в нейното светло бъдеще."

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK