SOS Балкански Велосипеден Тур 2014 стартира на 1 април

 

© SOS Детски селища България

 Съдържание от SOS Детски селища България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

31/03/2014 –Първият SOS Балкански велосипеден тур 2014, иницииран от двама бивши SOS възпитаници, стартира в 10 часа на 1 април /вторник/ от SOS Детско селище Дрен, и се осъществява благодарение на подкрепата наАурубис България.


Младежите Даниел и Люпчо, и двамата отраснали в SOS детски селища– единият в България, а другият в Македония, ще яхнат своите велосипеди и ще се впуснат в 19-дневен тур от 1700 км през шест балкански страни и съответните SOS детски селища. Целият маршрут може да видите тук. Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища.


"С този тур искам да покажа, че SOS детските селища са една кауза, зад която си заслужава да застане всеки. Те дават втори шанс на децата, лишени от родителски грижи. Предлагат семейство, любов и сигурност. След края на тура най-много бих се зарадвал, ако ме посрещне моята SOS майка. Именно затова искам да популяризирам модела на SOS Детски селища, за да може всяко дете да има майка, при която да се завръща", споделя Даниел Миленов, отраснал в SOS Детско селище Трявна.


Генерален спонсор на инициативата за популяризиране ролята и дейността на SOS Детски селища България –първи SOS Балкански велосипеден тур, е Аурубис България. По повод на спонсорството изпълнителният директор на компанията - Никола Треан споделя:"Аурубис традиционно подпомага развитието на спорта сред децата, младежите и водещите български спортисти, както осъществява и редица социални проекти. Радвам се да подкрепим тази прекрасна инициатива и да дадем възможност тя да бъде осъществена. SOS Детските селища, в които са израснали Люпчо и Даниел, както и другите локации в и извън маршрута, са място, където децата, лишени от родителски грижи, получават семейство и втори шанс в живота. Ето защо това партньорство е важна част от социалната програма на Аурубис България през тази година."


SOS Детски селища България поднася специални благодарности на Аурубис България – официален спонсор, и партньорите на инициативата – Български колоездачен съюз, МахСоm, DIEM, Decathlon, Спортс Ауеър ООД, официален вносител на CRAFT за България.SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ


Вече 23 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското Сдружение е равноправен член на международната организация SOS Детски селища, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни. В България Сдружението полага грижи за над 700 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, Велико Търново и Радомир.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK