Най-големият частен колеж за изкуство и дизайн в Европа Istituto Europeo di Design ще проведе творчески семинари у нас от 14-16 април

Съдържание от Soldierism. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 14-16 април един от най-реномираните колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN ще проведе презентации тип творчески семинар в София, Пловдив и Варна. IED е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа, с бази в Рим, Милано, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло.


Презентациите ще представят колежа и неговите програми. Творческите семинари ще се състоят от лекция и интерактивна сесия с аудиторията.


IED предлага бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред специалностите се нареждат Архитектура, Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Промишлен дизайн, Транспортен дизайн и Ландшафтен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт.


Творческият семинар "Blurred Lines..while looking over the edge.." ще разгледа взаимосвързаните теми: архитектура, дизайн, изобразителното изкуство и музика. Гостите ще се запознаят със съвременния обхват на концепциите "Dé-framing", "Cave" и "Fractured Time" и как те се прилагат от арт личности като Александър Маккуин, Дъг Айткен, Хал Уотс, Андрей Тарковски, Сами Баложи и архитектурно студио NADAAA. Ще бъдат представени иновативни подходи за плавен преход между материалния и дигиталния свят, с цел да се избегнат временните затруднения в ежедневието.


Дългогодишните близки взаимоотношения на IED с водещи бизнес-организации в областта на дизайна значително улесняват навлизането на студентите в професионалния живот посредством стаж в края на обучението. Ежегодно близо 100 компании, между които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips, участват по различен начин в провеждането на стажа на студентите, следейки тяхното развитие. Повечето от възпитаниците на института започват работа в рамките на 6 месеца след дипломиране.


IED организира изложения и модни ревюта, които са отличен шанс за студентите да демонстрират свои проекти и да установяват контакти с професионалисти от бранша.


За 2014-2015г. колежът отпуска 31 частични стипендии. Стипендиите покриват 50% от таксите за обучение през първата година за всички бакалавърски програми по мода, дизайн, визуални комуникации и мениджмънт. За стипендиите могат да кандидатстват лица на възраст от 18 до 28 години до 13 май 2014г. Подробности за изискванията и начина на кандидатстване също ще бъдат представени на семинара.


От тази година IED предлага намаление на учебните такси за бакалавърските програми на италиански език, които ще се определят на база семеен доход и ще варират от EUR 6000 до EUR 12 500.


IED предлага и разменни учебни програми в сътрудничество с много престижни университети в областта на дизайна и модата от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Швеция, Финландия, Холандия, Австралия и Канада.


Презентациите ще се проведат, както следва:
Варна – 14 април, х-л "Голдън Тюлип", 18:30 часа
София – 15 април, х-л "Кемпински Зографски", 18:30 часа
Пловдив – 16 април, х-л "Тримонциум", 18.30 часа


За допълнителна информация:
Агенция за образование в чужбина "Скай Лайнс"
ул. "Шести Септември" №44
т: 02 987 9958
е: [email protected]
www.skylines-bg.com

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK